Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

773 resultaten


ID: 35022 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Ter Eikestraat 4 (Aalter)
In de straatbocht gelegen boerenarbeidershuisje met gewitte gevel van vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Rechthoekige vensters met houten latei en bruine luiken. Steekpomp voor het huis.


ID: 34865 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Weitingstraat 14 (Aalter)
Boerenarbeidershuisje onder zadeldak met omhaagd voorerf, vermoedelijk uit begin 19de eeuw. Gewitte gevel op gepikte plint met rechthoekige, beluikte vensters, waarvan één houten bolkozijn met kleine roedeverdeling.


ID: 34866 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Weitingstraat 26 (Aalter)
Boerenarbeidershuisje gelegen op de spie tussen de Weitingstraat en Markettestraat, vermoedelijk daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Gewitte, naar het zuidwesten gerichte gevel op gepikte plint, afgedekt met zadeldak (pannen).


ID: 41435 | Bouwkundig element

Waterpomp

Grote Markt zonder nummer (Aarschot)
Monumentale armpomp op zandstenen sokkel, geprofileerde arduinen romp en bekroning met siervaas, afgezet met een gesmeed ijzeren hek; ijzeren hengsel; circa 1710 geplaatst.


ID: 41451 | Bouwkundig element

Armpomp

Jozef Tielemansstraat zonder nummer (Aarschot)
Arduinen armpomp gedateerd 1776; beeld van de kamstamper uit de 20ste eeuw.


ID: 12436 | Bouwkundig element

Kasteel Cleydael

Cleydaellaan 36 (Aartselaar)
Vierkant waterkasteel met trapezoïdaal neerhof aan de noordzijde. Gelegen in de vallei van de Struysbeek, meer bepaald op een eiland gevormd door de splitsing van de Vliet, vanaf dit punt de Struysbeek genaamd.


ID: 31675 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Laagsimsestraat 98 (Alken)
Gesloten hoeve uit laatste kwart 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt.


ID: 31719 | Bouwkundig element

Hoeve De Oude Vlieg

Steenweg 239 (Alken)
De Oude Vlieg is een semi-gesloten hoeve. Het complex omvat een 17de-eeuws woonhuis en een knechtenkwartier, paardenstal, bakhuis en dwarsschuur uit de 19de eeuw.


ID: 15893 | Bouwkundig element

Herberg

Hondschootestraat 1 (Alveringem)
Voormalige herberg volgens gecementeerde en overschilderde puilijst. Gelegen tegenover de Kallestraat. Waterpomp links tegen de voorgevel.


ID: 16075 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Leiseledorp 27 (Alveringem)
Alleenstaand rijtje van arbeidershuizen uit het eerste kwart van de 19de eeuw, elk met voortuintje en waterpomp tegen de voorgevel.