Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

773 resultaten


ID: 79222 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen en elektriciteitscabine

Oudenaardsesteenweg 210-212, zonder nummer (Avelgem)
Arbeiderswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuisjes van gecementeerde baksteenbouw met haaks aangesloten volume van vier traveeën. Achteraan, binnenkoertje met handpomp. Elektriciteitscabine aan de rechterzijde. Haaks aangesloten volume van vier traveeën. Achteraan, binnenkoertje met handpomp.


ID: 79227 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Raaptorfstraat 11 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve met 19de- eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Oostelijke erfoprit gemarkeerd door betonnen pijlers en hek. Ten noorden het woonhuis met aflijnende getrapte fries. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk, behouden handpomp. Ten zuiden schuur met geïncorporeerde stal en ten westen losstaande stalvleugel.


ID: 89163 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Beverhoutsveldstraat 14 (Beernem)
Hoeve van het langgeveltype met voorliggend onverhard, deels begraasd erf.


ID: 41478 | Bouwkundig element

Lage arduinen armpomp

Corn. Vissenaekensplein zonder nummer (Begijnendijk)
Hardstenen armpomp, verstevigd met ijzeren banden en afgedekt met een afneembare kap. Opgericht in 1869; nadien vernieuwd en verplaatst.


ID: 41499 | Bouwkundig element

Hoeve van het langgeveltype

Halensebaan 59 (Bekkevoort)
Kleine hoeve van het langgeveltype, opgetrokken uit leem.


ID: 10025 | Bouwkundig element

Kasteel Gestelhof

Gestelhof 9 (Berlaar)
Rechthoekig omgracht waterkasteel in traditionele, neo-Vlaamserenaissance- en neobarokstijl, uit de tweede helft van de 16de eeuw, het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw; halfrond neerhof aan westzijde.


ID: 78636 | Bouwkundig element

Koetsiers- en hovenierswoning

Moleneindestraat 27 (Berlare)
De voormalige koetsiers- en hovenierswoning van het kasteel van Uitbergen werd gebouwd in 1885 in opdracht van kasteelheer en burgemeester graaf Victor van den Steen de Jehay. Het betreft een zeldzaam voorbeeld van een woning voor de koetsier-tuinman met washuis, zadelkamer, koetshuis en paardenstal vervat in één gebouw.


ID: 84735 | Bouwkundig element

Publieke armwaterpomp

Wipakkerstraat zonder nummer (Berlare)
Groengeschilderde gietijzeren armpomp met rechthoekig hardstenen vergaarbekken omgeven door een gekasseid perk, opgericht door de gemeente ten behoeve van de bevolking, wellicht na een verzoek van 1879 daartoe door de inwoners van de wijk Heide.


ID: 17162 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Hof ter Welle

Anna Piersdreef 1-2, Lesseliersdreef 49A (Beveren)
Kasteel aan het einde van een dreef met beuken en paardenkastanjes. Brede ovale omwalling waarbinnen een ruime, trapezoïdale voorkoer met schoolgebouwen en ten oosten ervan - bereikbaar langs een bakstenen brug op drie korfbogen - het kasteel op rechthoekige plattegrond.


ID: 17321 | Bouwkundig element

Hoeve

Gasthuisstraat 12 (Beveren)
De haaks op de straat ingeplante, monumentale schuur heeft een aan weerszij afgewolfd zadeldak met een bekleding van kunstleien. De grotendeels bepleisterde en geschilderde baksteenbouw, vermoedelijk van het type driebeukige dwarsschuur telt acht traveeën en is aan de straatzijde gedateerd 1858 door middel van gesinterde baksteen.