Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

167 resultaten


ID: 71113 | Bouwkundig element

Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Luchthavenstraat 1/1 (Wevelgem)
Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem, tevens vestingplaats van het educatief luchtvaartcentrum "Flanders Aviation Society". Voorheen hospitaalbunker voor de ter plekke gestationeerde Luftwaffemanschappen, opgetrokken in de Tweede Wereldoorlog.


ID: 28190 | Bouwkundig element

Ziekenhuis van de zusters Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Vlaamse Ardennenstraat 2 (Wortegem-Petegem)
Voormalig hospies uit de tweede helft van de 19de eeuw van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. IJzeren afsluiting op laag bakstenen muurtje en ijzeren hek gevat tussen overhoekse bakstenen hekpijlers; links pijlerkapel met spitsbogige nis met plaasteren Heilig Hartbeeldje en kruisbekroning.


ID: 14471 | Bouwkundig element

Neogotisch gasthuis

Gasthuisstraat 7-9 (Wuustwezel)
Symmetrisch opgebouwd complex in neogotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw.


ID: 300994 | Bouwkundig element

Stadskern Zottegem

Arthur Scheirisstraat, Beggaardweg, Bruggenhoek, Désiré Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Firmin Bogaertstraat, Graaf van Egmontstraat, Gustaaf Schockaertstraat, Heldenlaan, Hoogstraat, Hospitaalstraat, Kasteelpad, Kasteelstraat, Kazernstraat, Laurens De Metsstraat, Markt, Meerlaan, Molenkouter, Molenstraat, Musselystraat, Neerhofstraat, Nieuwstraat, Noordstraat, Sint-Annastraat, Stationsplein, Stationsstraat, Trapstraat, Vestenstraat, Wolvenstraat, Zavel (Zottegem)
De stadskern van Zottegem situeert zich rondom de Markt waaraan het stadhuis, de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en de voormalige dekenij zijn gelegen.


ID: 9630 | Bouwkundig element

Overblijfsel van hospitaal

Hospitaalstraat 12 (Zottegem)
Overblijfsel van het voormalig hospitaal. Huis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, 1662 gedateerd op de imposten van de poort, met aanpassingen in de 19de en de 20ste eeuw.


ID: 9861 | Bouwkundig element

Klooster van de grauwe zusters - penitenten

Penitentenlaan 3-7 (Zottegem)
Oorspronkelijk godshuis voor behoeftige reizigers, weldra omgevormd tot hospitaal. Verwoesting in de tweede helft van de 16de eeuw door de geuzen. Oude kloostergang opklimmend tot het vierde kwart van de 17de eeuw tot de eerste helft van de 18de eeuw; latere aanpassingen; vier vleugels van twee bouwlagen onder aaneengesloten zadeldaken (leien), gegroepeerd rondom een rechthoekig binnenhof. Kapel in de oksel van de noordoostelijke en zuidoostelijke vleugel .


ID: 45347 | Bouwkundig element

Burgerlijk Hospitaal

Vredesplein 26 (Zwalm)
Gebouw reeds vermeld in de 16de eeuw, in 1858 omgevormd tot Burgerlijk Hospitaal, nu woonhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak.