Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

81 resultaten


ID: 58329 | Bouwkundig element

Melkerij Sint-Laurentius

Leemweg 24 (Sint-Laureins)
Melkerij Sint-Laurentius gesticht in 1936 in de oude olieslagerij in de Dorpsstraat en in 1940 overgebracht naar de nieuwe moderne zuivelfabriek in de Leemweg, opgericht in 1938-39. Achterin gelegen, heden bepleisterd en geschilderd gebouw met nog herkenbaar kubistisch volume met verspringende gevelvlakken en plat dak.


ID: 86615 | Bouwkundig element

Stoommelkerij Sint-Jozef

Felix D'Hoopstraat 164 (Tielt)
Voormalige stoommelkerij of zuivelfabriek Sint-Jozef, gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Industrieel complex met hoofdvolume van drie traveeën en twee bouwlagen onder platte bedaking met roodbakstenen gevelparement. Achterliggend complex met onder meer de voormalige verwerkingsruimte, aan oostzijde de boterverwerkingsruimte, aan westzijde het ketelhuis met de koelafdeling en de achterliggende machinekamer. Aan noordwestzijde hoge ronde bakstenen schoorsteen. Achterin afdak en garage voor vrachtwagens.


ID: 87127 | Bouwkundig element

Melkerij

Kanegemstraat 191 (Tielt)
Vrijstaande melkerij, volgens het kadaster opgericht in 1906. Melkerijgebouw in donkerrode verankerde baksteenbouw onder zadeldak. Trapgevel met overhoekse toppilaster. Afwisselend gebruik van rode en gele baksteen.


ID: 12052 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen ANCO NV

Antoine Coppenslaan 5, 21-25 (Turnhout)
Gebouwenpark bestaande uit silo's, molens, een gebouw voor de productie van deegwaren, een bakkerij, een verpakkingsafdeling, kantoren, magazijnen, en zo meer.


ID: 1843 | Bouwkundig element

Melkerij Sint-Jan

Baeckelmansstraat 60 (Willebroek)
Volgens arduinen gevelsteen gesticht in 1898, naar verluidt eerste vestiging van de firma Nutricia.


ID: 205970 | Bouwkundig element

Veevoederfabriek Veos N.V.

Meiboomstraat 1 (Wingene)
Fabriek fasegewijs tot stand gekomen in de 20ste eeuw. Hoog bakstenen volume verticaal met gevelhoge vensteropeningen met registerramen onderbroken door betonnen paneel. Lager volume met rechthoekige vensteropeningen.


ID: 216082 | Bouwkundig element

Heystvaartmolen

Tramlaan 478-484 (Zaventem)
Verbouwde watermolen als melkerij geregistreerd in 1899, heden herbestemming tot woningen waarbij de melkerij- en moleninrichting volledig werden verwijderd.


ID: 306849 | Bouwkundig element

Melkerij

Brusselsesteenweg 3 (Zemst)
Melkerij, opgericht in 1942 door Frans Jaspers. Het ontwerp was van de hand van architect Léon Dierckx. De Melkerij vormt een sterk beeldbepalend element langsheen de Brusselsesteenweg en getuigt van de belangrijke status van de oprichter die bij de bouw van zijn bedrijf en woning koos voor de heersende modernistische stijl.


ID: 33150 | Bouwkundig element

Hoeve met zuivelfabriekje Donck

's Graventafelstraat 48, 47A, 48A (Zonnebeke)
Grote hoeve, alwaar in 1932 de kaasmakerij van Passendale werd gesticht, zie aan straatoverzijde gelegen zuivelfabriekje van 1936 tot 1946 in gebruik. Nadien werd de kaasmakerij ondergebracht in de oude brouwerij Boucqué, aan de vroegere spoorlijn waar ze tot op heden is gevestigd. Wederopbouwhoeve grosso modo aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 9812 | Bouwkundig element

Melkerij

Ten Bosse (Zottegem)
Melkerij, opgericht circa 1920 en buiten bedrijf omstreeks de Tweede Wereldoorlog. Bakstenen constructie van één bouwlaag met kelderverdieping, onder zadeldak en drie traveeën, met deur en betonnen laadkade in tweede travee.