Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1578 resultaten


ID: 33122 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Margarethaparochie met tuin

Geluveldplaats 5 (Zonnebeke)
Alleenstaande pastorie ten westen van de kerk naar ontwerp van architect E. Jaspar uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin onder meer omhaagde moestuin en boomgaard. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder breed uitlopend schilddak met centrale dakkapel, - ruiter en overstekende dakrand op houten modillons.


ID: 33148 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Goudbergstraat 2 (Zonnebeke)
Meer kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve grosso modo aanleunend bij de regionale hoevebouw, echter met overaccentuering van de streekeigen bouwelementen. Langgestrekt boerenhuis bestaande uit een woongedeelte en een stal.


ID: 33157 | Bouwkundig element

Hoeve

Grote Roeselarestraat 32 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, gedateerd 1921 door middel van donkere pannen in het dak. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 33155 | Bouwkundig element

Hoeve Engelveld

Grote Roeselarestraat 8 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Hoeve met een langgestrekt boerenhuis met stal met L-vormige plattegrond, en dwarsschuur met wagenhuis en aardappelkelder.


ID: 33041 | Bouwkundig element

Hoeve Westgoet

Ieperstraat 178 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog, zogenaamd Bostin Farm en Zevekote volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Wederopbouwhoeve volgens bouwaanvraag van 1921, zie ook jaarsteen in dakvenster van het boerenhuis; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een begrint erf met centraal hondenhok, bakstenen, gekasseide en geplaveide stoepen, en gietijzeren toegangshek; boerenhuis, stal en dwarsschuur.


ID: 33031 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Achterin gelegen arbeiderswoning met kleine boomgaard en moestuin; toegangshek tussen twee decoratief gemetselde bakstenen pijlers met halfronde bekroning, zie identieke hekpijlers aan zijtoegang kasteeldomein in de Berten Pilstraat.


ID: 33058 | Bouwkundig element

Hof ter Velde

Langemarkstraat 134 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 33089 | Bouwkundig element

Hoeve

Markizaatstraat 19 (Zonnebeke)
Naar het noorden georiënteerde hoeve op glooiing, heropgebouwd met minder streekeigen elementen onder meer dakenspel met wolfseinden; risalieten uitlopend op afgewolfde geveltoppen; rondbogige onder meer gekoppelde muuropeningen. Voorts vrij traditionele architectuur.


ID: 33087 | Bouwkundig element

Herenhoeve

Markizaatstraat 36 (Zonnebeke)
Herenhoeve gebouwd op de plaats van voormalig kasteel dat verdween tijdens de Eerste Wereldoorlog; heropgebouwd naar ontwerp van architect M. Dujardin van 1921, in aansluiting met de regionale hoevebouw. Losse bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begraasd, deels begrint erf met centraal hondenhok toegankelijk via poortgebouw, gietijzeren afsluitingshek tussen pijlers boven muurtje; boerenhuis, stal- en schuurvleugel, poortgebouw en tabaksast.


ID: 33093 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Molenhoekstraat 22 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje, thans niet meer als dusdanig uitgebaat; grosso modo uitgevoerd naar de plannen van architect L. Hocepied (Moeskroen) van 1921. Naar verluidt vooroorlogse hoeve meer naar straat toe gelegen. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.