Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

46 resultaten


ID: 41429 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dekenij met tuin

Leuvensestraat 50 (Aarschot)
Traditionele dekenij van het Onze-Lieve-Vrouwekapittel met stadstuin (circa 50 are) aangelegd aan het einde van de 19de eeuw; beboste helling geïntegreerd als wandelbos; oude ginkgo naast het huis.


ID: 79156 | Bouwkundig element

Dekenij

Kortrijkstraat 8 (Avelgem)
Voormalige dekenij, heden in gebruik als gemeentehuis, restauratiewerken in de loop van 2004. Herenhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 553 | Bouwkundig element

Dekenij met oranjerie

Kloosterstraat 7 (Bilzen)
Voormalige pastorie. Gebouwd in 1840-1841 ter vervanging van de oude pastorie, gelegen in de Begijnhofstraat. De nieuwe pastorie werd gebouwd op het terrein waarop voorheen een hof van de Duitse Orde was gelegen.


ID: 12820 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dekenij Sint-Antonius Abtparochie

Miksebaan 3 (Brasschaat)
Laatclassicistisch dubbelhuis uit begin 19de eeuw, gelegen ten oosten van de Sint-Antoniuskerk tegenover het park van Brasschaat. De pastorie is omgeven door een grote siertuin met topiary en opgaande bomen en begrensd met een bakstenen omheiningsmuur.


ID: 70871 | Bouwkundig element

Dekenij

Vaesstraat 2, 2A (Bree)
Dekenij, gebouwd tijdens het pastoraat van pastoor-deken Beliën, naar ontwerp van architect H. Jaminé, en voltooid in 1864-72. Alleenstaand breedhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl.


ID: 38001 | Bouwkundig element

Directeurswoning van Instituut zusters Maricolen

Kaaistraat 1-3 (Deinze)
Dekenij en oorspronkelijk woning van de directeur van het nabij gelegen Instituut zusters Maricolen. Dubbelhuizen met voortuintjes, oorspronkelijk met hoog ommuurde tuinen tot aan de Leie, vier en vijf + twee traveeën en twee bouwlagen onder verspringende bedaking, gebouwd in 1873.


ID: 78120 | Bouwkundig element

Dekenij van Diksmuide

Sint-Niklaasstraat 9 (Diksmuide)
Heropgebouwde dekenij van Diksmuide, gelegen op een hoek met het stuk van de Sint-Niklaasstraat naar de Kwadestraat. De dekenij werd in de loop van de 19de eeuw gebouwd op het noordelijk deel van het oude kerkhof in een neoclassicistische baksteenarchitectuur met frontonbekroning.


ID: 33806 | Bouwkundig element

Dekenij

Eindeken 21 (Evergem)
Dekenij, gelegen in een ommuurde tuin met bakstenen poortomlijsting, vermoedelijk van circa 1850 onder leiding van J. Dauchot. Gebouwd in 1786 voor pastoor L. Driege naar ontwerp van prins Lobkowitz, bisschop van Gent en graaf van Evergem. Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met dakruitertje. U-vormig uitgebouwde beraapte voorgevel, verbouwd in 1849 door J. Dauchot.


ID: 52331 | Bouwkundig element

Dekenij

Nieuwstraat 27 (Geel)
Herenhuis opgetrokken in de eerste helft van de 16de eeuw door een lid van de familie Van Swertgoor, in loop van de 17de of 18de eeuw aanzienlijk vergroot aan achterzijde. Heropgebouwd naar ontwerp van P. Stoop in 1830-1831.


ID: 26396 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dekenij-pastorie Sint-Gerulfparochie met tuin

Oude-Abdijstraat 56 (Gent)
Classicistische pastorie opgetrokken in opdracht van de Abdij van Drongen in 1773. Het is een representatief voorbeeld van een pastorie uit de tweede helft van de 18de eeuw die haar volledige configuratie inclusief tuin, ommuring met kapel en koetshuis heeft bewaard.