Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

650 resultaten


ID: 410 | Bouwkundig element

Brouwerij Callebaut

Hoogstraat 110 (Aalst)
Herenhuis met links korfboogvormige zandstenen inrijpoort, van de straat afgesloten door middel van een beboomde voortuin en ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers. Bakstenen dienstgebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats.


ID: 457 | Bouwkundig element

Herenhuis en brouwerij De Meyer

Moorsel-Dorp 3 (Aalst)
Achter statig herenhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak, met in eerste travee links zware poort, bevindt zich de voormalige Brouwerij De Meyer, opgericht in 1884, en buiten werking sedert 1932.


ID: 442 | Bouwkundig element

Brouwerij Goossens

Putstraat zonder nummer (Aalst)
Vervallen bakstenen gebouwen van de voormalige Brouwerij Goossens, van de straat afgesloten door een lange bakstenen muur. Bakstenen constructie onder zadeldak met ingebouwde ronde schouw.


ID: 269 | Bouwkundig element

Brouwerij

Stationsstraat 10 (Aalst)
In achterbouw bevond zich vroeger waarschijnlijk een brouwerij, waarvan thans nog enkele muurresten overblijven.


ID: 365 | Bouwkundig element

Brouwerij Pieters

Steenweg naar Oudegem 158 (Aalst)
Vijf traveeën breed huis met twee bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechts van het woonhuis: éénlaagse dienstgebouwen onder zadeldak. In achterbouw de voormalige brouwerij en deels in de gevel van de brouwerij ingebouwde vierkante fabrieksschouw, met bakstenen druiplijst bovenaan.


ID: 34557 | Bouwkundig element

Brouwerij

Bellemstraat 44 (Aalter)
Brouwerij van Jules De Vliegher, in gebruik tot de Eerste Wereldoorlog. Herenhuis aan de straatkant van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, daterend uit de 19de eeuw. Dienstgebouwen en ronde schoorsteen van de voormalige brouwerij op achterliggend omhaagd erf.


ID: 34743 | Bouwkundig element

Brouwerij

Hoefijzer 62-64 (Aalter)
Rijhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend van 1904. Bakstenen gevel voorzien van grote sierankers in geel en zwart op beide bouwlagen. Linker travee poort naar brouwerijgebouwen.


ID: 33400 | Bouwkundig element

Brouwerij

Kapelstraat 1 (Aalter)
Voormalige brouwerij, heden woonhuis en garages. Rechts bakstenen gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot tentdak, uit begin 20ste eeuw.


ID: 35016 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij

Poekedorpstraat 26 (Aalter)
Woonhuis met voormalige brouwerij; opklimmend tot circa 1800. Onderkelderd woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Witgeschilderde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met keldergaten. Links aanleunend gebouwtje van één bouwlaag.


ID: 41450 | Bouwkundig element

Brouwerij Tielemans

Jozef Tielemansstraat zonder nummer (Aarschot)
In de 19de-eeuwse voorgevel, grote ijzerzandstenen inrijpoort.