Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

651 resultaten


ID: 16019 | Bouwkundig element

Hoekhuis met bakstenen schoorsteen van brouwerij

Izenbergestraat 121 (Alveringem)
Hoekhuis met achterliggende schuur en industrieel gebouwtje met hoge, ronde bakstenen schoorsteen, verwijzend naar vroegere functie als brouwerij (in gebruik van circa 1880 tot kort na Tweede Wereldoorlog). Zichtbepalend vanuit Groenestraat.


ID: 16139 | Bouwkundig element

Herberg De Zwaan met brouwerij

Krombekestraat 2A-B (Alveringem)
Zichtbepalend hoekhuis op de kruising van de Krombeke- en Zwanestraat. Verleende haar naam aan laatst genoemde.


ID: 15947 | Bouwkundig element

Herenhuis en brouwerij

Weegschede 6 (Alveringem)
Ten opzichte van de rooilijn vooruitspringend herenhuis met rechts aanpalende voormalige brouwerij. Neoclassicistisch getint breedhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechts, voormalige brouwerij met straatgevel van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rode baksteenbouw.


ID: 16160 | Bouwkundig element

Brouwerswoning met brouwerij

Zwanestraat 3, 3A-C (Alveringem)
Burgerhuis met aanpalende brouwerij (?) links en kleine tuin rechts. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1895 door middel van baksteenkoppen in rechter zijgevel.


ID: 4810 | Bouwkundig element

Brouwerij de Half Maan

Arenbergstraat 23 (Antwerpen)
Voormalige brouwerij de Half Maan, in 1551 door Gilbert Van Schoonbeke gebouwd, en in 1729 en 1763 verbouwd met toevoeging van een hardstenen poortomlijsting in laat-barokstijl.


ID: 6590 | Bouwkundig element

Brouwerij St. Antoine en brouwerswoning

Broederminstraat 9 (Antwerpen)
Voormalige brouwerij "St. Antoine" met brouwerswoning, gebouwd ca. 1893 in opdracht van Alphonse Bogaert naar ontwerp van architect Michel De Braey.


ID: 6640 | Bouwkundig element

Brouwerij De Leeuw

Coebergerstraat 49, 49A (Antwerpen)
Brouwerij in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van Ernst Schulte-Hülsenbeck, naar een onwerp door de architect Ferdinand Hompus uit 1881.


ID: 6327 | Bouwkundig element

Brouwerij Brys

De Burburestraat 2, 2A, Vlaamsekaai 42-43 (Antwerpen)
Op de hoek van de Vlaamsekaai en de De Burburestraat is het complex van de vroegere brouwerij Brys gesitueerd, bestaande uit magazijnen, stallingen, een herberg en een woongedeelte, goed voor een gevelbreedte van in totaal 52 meter.


ID: 214946 | Bouwkundig element

Brouwerij De Ridder

Hertstraat 5, 7A (Antwerpen)
Indrukwekkend U-vormig complex met ten zuiden een bottelarij, gebouwd op het einde van de 19de eeuw door de gebroeders De Ridder.


ID: 7332 | Bouwkundig element

Brouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291 (Antwerpen)
"Brouwerij De Koninck" gelegen op hoek met de Boomgaardstraat, oorspronkelijke afspanning "De Plaisante Hof" in 1827 gekocht door familie De Koninck, in 1833 definitieve vestiging van brouwerij "De Hand".