Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

650 resultaten


ID: 300994 | Bouwkundig element

Stadskern Zottegem

Arthur Scheirisstraat, Beggaardweg, Bruggenhoek, Désiré Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Firmin Bogaertstraat, Graaf van Egmontstraat, Gustaaf Schockaertstraat, Heldenlaan, Hoogstraat, Hospitaalstraat, Kasteelpad, Kasteelstraat, Kazernstraat, Laurens De Metsstraat, Markt, Meerlaan, Molenkouter, Molenstraat, Musselystraat, Neerhofstraat, Nieuwstraat, Noordstraat, Sint-Annastraat, Stationsplein, Stationsstraat, Trapstraat, Vestenstraat, Wolvenstraat, Zavel (Zottegem)
De stadskern van Zottegem situeert zich rondom de Markt waaraan het stadhuis, de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en de voormalige dekenij zijn gelegen.


ID: 301538 | Bouwkundig element

Watermolen Bostmolen en omgeving

Bostmolenstraat, Rijkestraat, Slijpstraat (Zottegem), Biestmolenstraat, Machelgemstraat, Zottegemsesteenweg (Zwalm)
De watermolen Bostmolen of Machelgemmolen is gelegen aan de Zwalm, aan de Machelgemstraat op zowat een kilometer ten zuidoosten van de kerk van Roborst en paalt op circa 100 meter aan de weg van Oudenaarde naar Zottegem.


ID: 9628 | Bouwkundig element

Brouwerij De Toekomst

Hoogstraat 74 (Zottegem)
Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel op hoge sokkel van arduin. Achteraan een gekasseide binnenkoer bevindt zich de voormalige brouwerij met voornamelijk in 1905 opgetrokken gebouwen. Aan weerszijde van de binnenkoer, bakstenen dienstgebouwen met onder meer paardenstallen en opslagplaatsen.


ID: 9629 | Bouwkundig element

Brouwerij Gebroeders Crombé

Hospitaalstraat 10 (Zottegem)
Aan straatzijde, herenhuis van twee en een halve bouwlaag en drie traveeën uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met voorgevel bekleed met siergevelsteen. Van de brouwerij resteren nog een 19de-eeuws bakstenen gebouw onder schilddak en de halfingebouwde ronde fabrieksschouw met vierkante basis.


ID: 9655 | Bouwkundig element

Brouwerij De Klok en voorbouw

Laurens De Metsstraat 70-74 (Zottegem)
Het complex van de brouwerijgebouwen van De Klok bestaat uit drie volumes en is gebouwd met een betonskelet waartussen de bakstenen gevelvlakken zijn opgetrokken. De voorbouw bestaat uit een bakstenen gebouw van omstreeks het einde van de 19de eeuw met links en rechts ervan een woning. Tegen de rechter woning werd rond de eeuwwisseling een villa aangebouwd.


ID: 9823 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Ledebergstraat 111 (Zottegem)
U-vormige hoeve uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?) met enkele oude brouwerijgebouwen (in functie tot 1948), uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot eerste kwart van de 20ste eeuw, gelegen op de hoek van de Sint-Andriessteenweg.


ID: 9680 | Bouwkundig element

Brouwerij

Nieuwstraat 33 (Zottegem)
In achterbouw, voormalige brouwerij waarvan het linker deel later tot textielatelier omgebouwd werd: de vroegere brouwerij strekte zich uit tot achter het huidige nummer 27.


ID: 9830 | Bouwkundig element

Hoeve

Sint-Andriessteenweg 1 (Zottegem)
Typische, sedert de 19de eeuw uit hoeve gegroeide brouwerij met plattelandskarakter, thans drankendepot.


ID: 307086 | Bouwkundig element

Classicistisch burgerhuis en brouwerijgebouw

Vinnestraat 28 (Zoutleeuw)
Classicistische burgerwoning met voormalig brouwerijgebouw uit midden 18de eeuw, gelegen in een ruime, aangelegde parktuin, oorspronkelijk met omwalling aan noord- en oostzijde, en met lagere aanbouwen uit 1863.


ID: 38442 | Bouwkundig element

Brouwerij Het Damberd

Heirweg 7A (Zulte)
Oorspronkelijk een herberg die naar verluidt circa 1540 met brouwen begon. Huidige nog ambachtelijke brouwerijgebouwen voornamelijk van circa 1880, opgericht door baron de Borchgrave.