Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

653 resultaten


ID: 17448 | Bouwkundig element

Brouwerij De Brug en brouwerswoning

Brugstraat 4 (Beveren)
Woonuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. L-vormig brouwerijcomplex uitziend op de binnenplaats. Oostvleugel van vijf traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak uit de 19de eeuw met behouden voorgevel uit de 17de eeuw met twee zandstenen kruiskozijnen. Zuidvleugel van drie traveeën, één bouwlaag en schilddak, uit de 19de eeuw.


ID: 17405 | Bouwkundig element

Brouwerij Deckers

Grote Baan 221 (Beveren)
Bedrijfsgebouw gesitueerd achter rijhuis met opschrift STOOMBROUWERIJ boven brede inrijpoort. Onderkelderd rechthoekig bakstenen gebouw van twee traveeën en vier verdiepingen, onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.


ID: 17409 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en stapelhuis van brouwerij Van Goey-Van Overloop

Grote Baan 290 (Beveren)
Herenhuis van brouwerij Van Goey-Van Overloop met door ijzeren hek afgesloten voortuin. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder schilddak uit de tweede helft van de 19de eeuw. L-vormig aanbouwsel, deels vroeger stapelhuis, met steekboogvormige muuropeningen naast recentere rechthoekige poorten.


ID: 17167 | Bouwkundig element

Brouwerij Vermeulen

Stationsstraat 1 (Beveren)
Brouwerij, opgericht eind 19de eeuw en werkzaam tot circa 1952. Rechthoekige gekasseide binnenkoer, vroeger op drie zijden bebouwd, heden nog enkel op de westzijde voorzien van een bedrijfsgebouw met brouwerij en ten noorden een lagere mouterij.


ID: 17295 | Bouwkundig element

Brouwerij 't Vliet

Willem Van Doornyckstraat 35-37 (Beveren)
Brouwerij, in 1884 gebouwd voor de familie De Wolf rond een vierkante gekasseide binnenkoer en bestaande uit een aan de straat gelegen herenhuis met links ervan de mouterij; ten westen van de koer de brouwerij, ten oosten ervan de kuiperij en ten noorden ervan de paardenstallen, alle buiten gebruik.


ID: 70694 | Bouwkundig element

Herberg en brouwerij

Dorpsstraat 53 (Bocholt)
Gebouwencomplex waarvan het oudste gedeelte het woonhuis schijnt, met een haaks, op de voorgevel aansluitend dienstgebouw. Hoewel het dienstgebouw mogelijk een oude kern heeft, dateert het huidige uitzicht eveneens uit de 19de eeuw.


ID: 70753 | Bouwkundig element

Afspanning en hoeve Keizershof

Kaulillerdorp 24 (Bocholt)
Afspanning met herberg en hoeve, in kern opklimmend tot begin 16de eeuw, doch met huidig uitzicht uit de 17de en begin 18de eeuw. Verbouwd en gerestaureerd in 1958.


ID: 70733 | Bouwkundig element

Brouwerij Martens

Reppelerweg 1 (Bocholt)
De brouwerij Martens werd gesticht in 1757 door Adriaan Geerkens. Door huwelijk kwam zij in 1823 in het bezit van de familie Martens. Deze brouwerij was gelegen in de Dorpsstraat. De huidige brouwerij aan het Kerkplein ontstond in 1923.


ID: 12571 | Bouwkundig element

Brouwerij De Kroon

Oudebaan 39, Veldkant 14 (Boechout)
Complex gevat tussen Veldkant en Oudebaan. Op omhaagd en gedeeltelijk ommuurd domein staan: brouwershuis, ten westen de oude brouwerij, ten oosten de L-vormige vleugel en bakhuis.


ID: 3061 | Bouwkundig element

Hoeve Schuermans

Gemeenteplein 1 (Bonheiden)
Hoekcomplex, U-vormig ingeplant rondom een binnenplaats, mogelijk met 16de eeuwse kern in het noordelijk deel. Verbouwd en vergroot in 1767.