Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

83 resultaten


ID: 54760 | Bouwkundig element

Villa Raymond en Villa Roger

Zuidstraat 15-17 (De Haan)
Voormalige "Garage met bovenliggende woonsten" (zie bouwaanvraag) uit 1925 naar ontwerp van architect Jul. Heyneman (Uitkerke); thans "Villa Raymond" en "Villa Roger".


ID: 35446 | Bouwkundig element

Café, winkel en barbier 't Zwaantje

Dreef 24 (Deinze)
Café, winkel en barbier, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw, gelegen aan de straat naast de walgracht en het hek van het kasteeltje Ter Wallen en bestaande uit een woonhuis van één bouwlaag onder zadeldak en een lager gedeelte met dienstgebouw onder een afzonderlijk zadeldak. Aan de kant van het ommuurde erf aangebouwde keuken onder mank zadeldak.


ID: 47905 | Bouwkundig element

Garage De Wolf & Ghyselinck

Leopoldlaan 6 (Eeklo)
Woning en voormalige garage A. De Wolf en R. Ghyselinck, gebouwd in 1938 door de aannemer G. Geeraert (Gent). Oorspronkelijk vrijstaand complex in een decoratieve baksteenarchitectuur, aansluitend bij het Romantisch Kubisme en met late invloeden van de Amsterdamse School, gekenmerkt door de asymmetrische volumewerking.


ID: 20037 | Bouwkundig element

Garagecomplex ontworpen door Jules Lippens

Bagattenstraat 29 (Gent)
Garagecomplex met gecementeerde, art deco getinte voorgevel, boven de plint gesigneerd en gedateerd "Lippens J., architecte, Gand, 1929".


ID: 18187 | Bouwkundig element

Sociale huisvesting De Werkliedenkolonie

Brugsesteenweg 225-267 (Gent)
In 1923 bouwde hier volgens de bouwaanvraag de Gentse maatschappij "Werkerswoningen" een toen zogenaamde tuinwijk "Werkliedenkolonie" omvattend negenenveertig huizenblokken met binnentuintjes bestemd voor 294 arbeidersgezinnen.


ID: 18185 | Bouwkundig element

Ensemble met winkel en herberg naar ontwerp van G. Henderick

Brugsesteenweg 5-9 (Gent)
Bakstenen art-nouveaucomplex gebouwd in 1907 naar ontwerp van Geo Henderick. Als één geheel ontworpen complex bestaande uit twee afzonderlijke asymmetrische gebouwen, oorspronkelijk een "kruidenwinkel" en een "herberg", verbonden door een poortgebouw, op de bouwaanvraag voorzien als "huurhouderij".


ID: 26524 | Bouwkundig element

Huurhouderij

Brusselsesteenweg 101, 101A, Louis De Smetstraat 1A-C (Gent)
Vanouds zogenaamde Huurhouderij, oorspronkelijk en tot 1979 van paardenkoetsen. Breedhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, onder zadeldak, volgens kadastergegevens van 1895. Bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel met links brede uitspringende poorttravee met doorrit. Gewit bakstenen koetshuis met paardenstallen uitziend op de Louis De Smetstraat, van zeven traveeën onder zadeldak.


ID: 306743 | Bouwkundig element

Wasserij der Vlaanderen

Kunstenaarstraat (Gent)
De gebouwen van de Wasserij der Vlaanderen werden gebouwd volgens de goedgekeurde bouwaanvraag van 9 december 1963. Het pand met betonconstructie werd ontworpen door studiebureau Van de Sompel en strekt zich uit tot aan de parallel gelegen Toekomststraat, waar het bedrijf sinds 1931 gevestigd was. De gesloten gevel van het industriële pand van twee bouwlagen telde oorspronkelijk twaalf traveeën onder plat dak met vlakke, brede, betonnen kroonlijst. Het parement is opgebouwd uit wit verglaasde gevelsteen in stapelverband.


ID: 307162 | Bouwkundig element

Wasserij Schietse

Lange Violettestraat 86-92 (Gent)
In 1953 werd aan de Lange Violettestraat 86 een wasserij met appartementen opgetrokken naar ontwerp van ingenieur-architect Richard Van de Sompel. Zeven jaar later werd rechts ervan (88-92) een uitbreiding gerealiseerd in een aansluitend ontwerp van dezelfde architect.


ID: 20808 | Bouwkundig element

Paviljoen en huurhouderij

Nieuwewandeling 69 (Gent)
Heden portierswoning, voorheen paviljoen (?), uit eerste helft 19de eeuw. Achter een kleine binnenkoer bevindt zich de vroegere huurhouderij J.F. Van der Plancken-Minne (circa 1900).