Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1151 resultaten


ID: 6322 | Bouwkundig element

Eclectische herberg

Bolivarplaats 4 (Antwerpen)
Eclectische meergezinswoning met handelsgelijkvloers, ontworpen in 1903 door bouwmeester Basile Staes (Hamme) voor Ed. Kennes-de Winter als "huis dienende voor herberg".


ID: 301540 | Bouwkundig element

Geheel van café, winkel en burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Boomgaardstraat 340-350 (Antwerpen)
Complex gevormd door het Café des Arts, een winkelpand en vier burgerhuizen, naar een ontwerp door de architecten Léonard en Henri Blomme uit 1896. Opdrachtgever van dit beeldbepalende hoekcomplex, gelegen tegenover het Station Berchem, was de brouwer Charles De Koninck.


ID: 4033 | Bouwkundig element

Den Engel

Braderijstraat 15, Grote Markt 3 (Antwerpen)
Diephuis op de hoek van Grote Markt en Braderijstraat, met een verhoogde halsgevel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, heropgebouwd naar een ontwerp door de architect Eugène Geefs uit 1900.


ID: 3934 | Bouwkundig element

In Het Huwelijksbootje

Braderijstraat 24, Zilversmidstraat 31 (Antwerpen)
Café in neotraditionele stijl op de hoek van Braderijstraat en Zilversmidstraat, gebouwd in opdracht van de heer J. Van der Klip, naar een ontwerp door de architect Walter Van Kuyck uit 1901.


ID: 209598 | Bouwkundig element

Groot eclectisch hoekcomplex

Brederodestraat 118-120, Broederminstraat 22 (Antwerpen)
Monumentaal eclectisch hoekpand ontworpen in 1895 door bouwmeester Theodoor Vermeulen voor Th. Dirks-Maes, als appartementsgebouw met café op het gelijkvloers.


ID: 212588 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekcomplex

Bresstraat 2 (Antwerpen)
Het neoclassicistische hoekpand van de Amerikalei met de Bresstraat werd gebouwd als ensemble van een hoekpand van drie en een halve bouwlaag met horecafunctie met twee flankerende, lagere, identieke burgerhuizen.


ID: 6574 | Bouwkundig element

Feestlokaal Bouw & Nijverheidskamer van Antwerpen

Breydelstraat 14 (Antwerpen)
Dit pand werd rond 1903 opgericht als "vergaderingslokaal en woning" voor de Naamlooze Maatschappij Bouw & Nijverheidskamer van Antwerpen, met zetel in de Gemeentestraat 18.


ID: 4918 | Bouwkundig element

Hoekcomplex in neoclassicistische stijl

Brouwersvliet 44, Falconplein 2 (Antwerpen)
Imposant complex van gekoppelde meergezinswoningen met café en winkel in neoclassicistische stijl op de hoek van Brouwersvliet en Falconplein, gebouwd in opdracht van L.C. Loobuyck, naar een ontwerp door de architect Edouard Van Opstal uit 1887.


ID: 5530 | Bouwkundig element

Woon- en handelscomplex in eclectische stijl

Cellebroedersstraat 16-20, Meir 111-115 (Antwerpen)
Gebouwencomplex oorspronkelijk gevormd door een meergezinswoning met winkels, drie burgerhuizen en een rijhuis met café, gelegen op de hoek van Meir en Cellebroedersstraat. Het ensemble in eclectische stijl werd in 1905 ontworpen door de architecten Léonard en Henri Blomme, en in 1906 opgetrokken in opdracht van de diamantair Louis Coetermans.


ID: 6635 | Bouwkundig element

Geheel van café en winkelhuis in neoclassicistische stijl

Cobdenstraat 19, Zénobe Grammestraat 1 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een café en een winkelhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Alexander Van Roey. Architect Louis Hamaide tekende in 1904 het ontwerp van het complex op de hoek van Zénobe Grammestraat en Cobdenstraat, dat ook het inmiddels verbouwde burgerhuis Zénobe Grammestraat 3 omvat.