Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1151 resultaten


ID: 6745 | Bouwkundig element

Hoekpand met Draakplaats

Draakplaats 2, Draakstraat 39 (Antwerpen)
De hoekwoning met de Draakplaats werd in 1890 ontworpen door aannemer Louis Peeters-Gowie. Gowie woonde aan de rand van de wijk Zurenborg en was er zeer actief met de realisatie van neoclassicistische panden, vaak met zeer eenvoudige gevels.


ID: 11267 | Bouwkundig element

Herberg De Exter

Eksterlaar 1-3 (Antwerpen)
Herberg De Exter is waarschijnlijk de oudste herberg van Deurne, teruggaand op een brouwerij, het erf met oude linden is deels omhaagd.


ID: 6756 | Bouwkundig element

Café en burgerhuis in art-nouveaustijl

Ellermanstraat 48-50 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een café en een burgerhuis in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Van den Hende-Jacobs, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1909.


ID: 6757 | Bouwkundig element

Café in art-nouveaustijl

Ellermanstraat 58 (Antwerpen)
Café in art-nouveaustijl op de hoek van Ellermanstraat en Fuggerstraat, gebouwd in opdracht van Jos Hendrickx-Nonneman, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1906.


ID: 3965 | Bouwkundig element

Café in eclectische stijl

Ernest Van Dijckkaai 18 (Antwerpen)
Café in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer De Smet, naar een ontwerp door de aannemer C. Ceulemans uit 1885.


ID: 3968 | Bouwkundig element

Gekoppelde rijhuizen

Ernest Van Dijckkaai 24-25 (Antwerpen)
Ensemble van heden twee gekoppelde rijhuizen met café of winkel in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer J.B. Peeters-Van Dijck, naar een ontwerp door de architect Frans Claes uit 1892.


ID: 3969 | Bouwkundig element

Café in eclectische stijl

Ernest Van Dijckkaai 30 (Antwerpen)
Café in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1887 gebouwd in opdracht van de heer F. Peeters. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden Omstreeks 1979 gesloopt voor de bouw van een kantoor- en woongebouw op de hoek van Ernest Van Dijckkaai en Zand.


ID: 211692 | Bouwkundig element

Paviljoen Zuiderterras

Ernest Van Dijckkaai 37 (Antwerpen)
Aan het uiteinde van het Zuiderterras werd in 1989-1991 een nieuw paviljoen gebouwd met horecafunctie. Het is één van de bekendste ontwerpen van het bureau van architect bOb Van Reeth en is een belangrijk herkenningspunt op de kaaien.


ID: 3971 | Bouwkundig element

Meergezinswoning met smidse en café in art-nouveaustijl

Falconplein 36 (Antwerpen)
Meergezinswoning met smidse en café in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de hoefsmid Emile Vermeiren, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1908. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van omstreeks 1900 tot kort na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 4928 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Falconrui 26 (Antwerpen)
Winkelhuis of café in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van M.J. Van Schil, weduwe Stallaerts, naar een ontwerp door de architect Nicolas Jean Van der Heyden uit 1885. Naast zijn privépraktijk was deze in openbare dienst als conducteur gemeentelijke werken. Gesloopt in 1988 voor een nieuwbouwwoning.