Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7071 resultaten


ID: 300546 | Landschappelijk element

Jonge opgaande linde als kapelboom

Grote-Kapellestraat (Aalter)
De oude kapellinde werd in 2004 naar aanleiding van de restauratie aan de kapel vervangen. Het is nu een jonge opgaande lindeboom.


ID: 307744 | Landschappelijk element

Steenweg Deinze-Aalter met wegbeplantingen

Heirstraat (Aalter), Vinktstraat (Deinze)
De steenweg tussen Deinze en Aalter (N409) wordt langs weerszijden geflankeerd door opgaande wegbeplanting van zomereik en bruine beuk.


ID: 34905 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heirstraat 63 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd op begraasd erf; een groen-witgeschilderd ijzeren hek tussen bakstenen pijlers en een gekasseide oprit leidt naar het huis, van de straat gescheiden door gracht en hulsthaag.


ID: 300548 | Landschappelijk element

Canadapopulier als hoekboom

Hoekestraat (Aalter)
Beeldbepalende, hoog opgesleunde, opgaande Canadapopulier aangeplant in de hoek van een perceel. Het is een oude populierenkloon en hij heeft een mooi ontwikkelde, evenwichtige, kruin.


ID: 33349 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoekestraat 136 (Aalter)
Hoeve op omhaagd, begraasd erf met boomgaard en ijzeren toegangshek aan vierkante gewitte pijlers met dekplaat en rechts nis met heiligenbeeldje. Gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldakmet oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 131950 | Landschappelijk element

Dreef van opgaande beuken bij boerenarbeidershuisje

Hooggoed 2 (Aalter)
Aan de westzijde van het erf geeft een beukendreef toegang tot een boerenarbeidershuisje. Het zijn hoog opgesleunde gewone beuken in een dicht plantverband.


ID: 131951 | Landschappelijk element

Opgaande es als hoekboom bij boerenarbeidershuisje

Hooggoed 2 (Aalter)
Aan de noordgrens en langs de straatzijde van het erf van een boerenarbeidershuisje wordt het kadastraal perceel gemarkeerd door een opgaande es als hoekboom.


ID: 131952 | Landschappelijk element

Twee welkomstlinden bij boerenarbeidershuisje

Hooggoed 2 (Aalter)
Aan beide zijden van de toegang tot het erf staat een opgaande zomerlinden. Het aanplanten van welkomstbomen is een zéér oud gebruik waarbij men geloofde dat door de zuiverende werking van de bomen de bewoners op het erf beschermd werden van kwade invloeden.


ID: 131953 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag bij boerenarbeidershuisje

Hooggoed 2 (Aalter)
Het erf wordt volledig omsloten door een geschoren erfafsluiting die in hoofdzaak bestaat uit meidoorn en voor een kwart uit haagbeuk. In de haag staan als struik uitgegroeide mispels, verder is de haag al dan niet op natuurlijke wijze verrijkt met es, eik, beuk, hazelaar, hulst, populier, roos, braam en wilde kamperfoelie.


ID: 305809 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Ijzeren Hand, Rozestraat (Aalter)
Op het pleintje op de hoek van de Rozestraat en de Ijzeren Hand staat een linde. Op deze locatie is in 1919 een vredesboom aangeplant. De huidige linde is een heraanplanting uit ca. 1930.