Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3 resultaten


ID: 36018 | Bouwkundig element

Voorsteen van de vierschaar

Carlos Dierickxplein zonder nummer (Gavere)
Rest, namelijk de voorsteen, van de vierschaar van de Sint-Baafsabdij te Asper. Arduinen steen vermoedelijk opklimmend tot de 16de eeuw met onder meer in het midden het wapenschild van Sint-Baafs. Sokkel met wortelmotief en versiering met renaissance-inslag.


ID: 27467 | Bouwkundig element

Herenhuis

Nestor De Tièrestraat 128 (Oudenaarde)
Eertijds majestueus woningcomplex minstens uit de tweede helft van de 17de eeuw, tijdens beide Wereldoorlogen beschadigd en grotendeels heropgebouwd circa 1920 en circa 1940. Volledig ommuurde tuin met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met bolornamenten. Achterin een arduinen en bakstenen zitbank met inscriptie van jaartal 1680 en wapensteen. Koetshuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, onder zadeldak. Lange serre met centrale ingang en ijskelder.


ID: 27390 | Bouwkundig element

Leenrechtbank Groene Vierschaar

Wortegemstraat zonder nummer (Oudenaarde)
Door twee linden geflankeerde openluchtvierschaar of leenrechtbank afhankelijk van de heerlijkheid Volkaersbeke, vermoedelijk daterend uit de 16de eeuw doch teruggaand op een ouder exemplaar en gerestaureerd eind 19de eeuw door de toenmalige eigenaars de familie Kervijn de Volkaersbeke.