Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

154 resultaten


ID: 492 | Bouwkundig element

Villa bij jeneverstokerij

Achtermaal 16 (Aalst)
Woonhuis van een voormalige jeneverstokerij, gelegen in een mooie tuin. Baksteenbouw in de typische stijl van circa 1900: volumespel en complexe bedaking met topgevels en torentje; verwerking van arduin en geglazuurde tegels aan de vensters.


ID: 161 | Bouwkundig element

Distillerie et Malterie Le Lion d'Or

Bredestraat 154 (Aalst)
Voormalige "Distillerie et Malterie Le Lion d'Or", uit het tweede kwart van de 19de eeuw, thans enkel nog mouterij. Met uitzondering van het gebouw der vroegere graanvloeren, ondergingen de meeste andere delen in de loop der jaren talloze en grondige veranderingen, of werden ze recent gesloopt.


ID: 34974 | Bouwkundig element

Goed te Pittem

Pittemstraat 28 (Aalter)
In U-vorm opgesteld complex van gebouwen. Bakstenen hekpijlers ten zuiden leiden naar siertuin en voordeur en ten oosten geeft een ijzeren hek tussen dito pijlers toegang tot het erf. Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, heropgebouwd in 1886. Dwarsschuur met rechthoekige doorrit, stallen en wagenhuis en met aangebouwde overdekte mestvaalt; jaartal 1866 in zijpuntgevel. Ten westen, eenvoudige bedrijfsgebouwen van hoeve en van vroegere stokerij.


ID: 35016 | Bouwkundig element

Brouwerswoning en brouwerij

Poekedorpstraat 26 (Aalter)
Woonhuis met voormalige brouwerij; opklimmend tot circa 1800. Onderkelderd woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Witgeschilderde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met keldergaten. Links aanleunend gebouwtje van één bouwlaag.


ID: 4885 | Bouwkundig element

Stokerij De Fortuin

Brouwersvliet 29 (Antwerpen)
Langgerekt pakhuis of industrieel gebouw te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. Stokerij De Fortuin, eigendom van de firma Van den Bergh & Cie, liet in 1896 een attiekverdieping toevoegen naar een ontwerp door de architecten Jules Bilmeyer en Joseph Van Riel.


ID: 6332 | Bouwkundig element

Distilleerderij en meergezinswoning

Edward Pecherstraat 23-29 (Antwerpen)
In 1910 laat J. De Haeck een "fabriek voor het brouwen van sterke dranken" oprichten in de Edward Pecherstraat.


ID: 6829 | Bouwkundig element

Distilleerderij De Beukelaer

Haantjeslei 132 (Antwerpen)
Opgericht circa 1868 door François Xavier de Beukelaer, uitvinder van de likeur "Elixir d'Anvers". De huidige gebouwen naar ontwerp van J. Hofman dateren van 1894.


ID: 5666 | Bouwkundig element

Stokerij Het Anker, met barokpoort  brouwerij De Gulden Handt

Oudeleeuwenrui 56-58 (Antwerpen)
Gebouw in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Jules Meeûs, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1897. De werken betroffen de aanpassing van een bestaand gebouw, dat minstens sinds 1884 in het bezit was van Meeûs, en een nieuw gevelfront kreeg. Daarin werd het barokpoortje van de vroegere brouwerij “De Gulden Handt” geïntegreerd.


ID: 81701 | Bouwkundig element

Likeurstokerij Sint-Arnoldus

Walbrugge 22-26 (Anzegem)
Likeurstokerij "Sint-Arnoldus", opgericht circa 1920. Imposant woonhuis in oorsprong bestaande uit twee woonhuizen met centrale poortdoorgang. Heden vormen ze één woning, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje. Gediversifieerde baksteenbouw van één à twee bouwlagen onder variërend leien dakenspel.


ID: 75400 | Bouwkundig element

Kasteel Tip met omringend park en vijver

De Lusthoven 26 (Arendonk)
Tot circa 1863-1866 opklimmend domein, aanvankelijk met boerderij en eenvoudig landhuis toebehorend aan de Engelsman Fox.