Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30 resultaten


ID: 206856 | Bouwkundig element

Onderstation van de Compagnie Electrique Anversoise

Duinstraat 124 (Antwerpen)
Onderstation van de Antwerpse elektriciteitsmaatschappij Compagnie Electrique Anversoise, opgericht in 1908 naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs


ID: 5615 | Bouwkundig element

Elektriciteitscentrale Compagnie Electrique Anversoise

Nieuwstad 5 (Antwerpen)
Elektriciteitscentrale van de Compagnie Électrique Anversoise, een samenstel van twee industriële gebouwen waarvan het oudste in 1898 werd ontworpen door Jean-Laurent Hasse, en de uitbreiding in 1929 door Joseph Hertogs en Gerard De Ridder. Begin jaren 1980 gesloopt voor de aanleg van het Theaterplein.


ID: 215210 | Bouwkundig element

Fabrieksgebouw van de Compagnie Electrique Anversoise

Timmerwerfstraat 38-40 (Antwerpen)
Op de noordelijke helft van het bouwblok tussen de Timmerwerf-, de Leuvenstraat en de Cockerillkaai werd rond 1899 een nieuwe fabriek gebouwd voor de Compagnie Electrique Anversoise. Het ontwerp werd getekend door architect J.L. Hasse.


ID: 11538 | Bouwkundig element

Electriciteitsmaatschappij De Schelde

Vaartkaai 2 (Antwerpen)
Elektriciteitsmaatschappij, in 1905 opgericht door de Compagnie Electrique Anversoise en de Compagnie Générale des Tramways d'Anvers, in dienst genomen in 1908.


ID: 52224 | Bouwkundig element

Zink- en non-ferrofabriek Vieille Montagne

Zinkstraat 1 (Balen)
Door de aanwezigheid van de ideale infrastructuur voor industriële bedrijvigheid, ontstond in 1889 de zinkfabriek Vieille Montagne nabij de grens van Balen met Mol.


ID: 200560 | Bouwkundig element

Elektrische centrale

Koolmijnlaan (Beringen)
Elektrische centrale ten oosten van ketelhuis aangebouwd: steeds verder uitgebouwd vanaf 1909, toevoeging van hoogspanningszaal in 1926 en sterk uitgebreid in 1938.


ID: 77882 | Bouwkundig element

Staalconstructiebedrijf La Brugeoise & Nivelles

Vaartdijkstraat 5, 17B (Brugge)
Belangrijke industriële site van Staalconstructiebedrijf La Brugeoise et Nivelles, eertijds zogenaamd La Brugeoise, uitgebouwd in het begin van de 20ste eeuw. De site omvat onder meer de voormalige elektriciteitscentrale met compressoren en toebehoren, een portiersloge, een ontvangstgebouw en een gebouw van de personeelsdienst.


ID: 200581 | Bouwkundig element

Elektrische centrale en ketelhuis

André Dumontlaan (Genk)
Tussen en achter beide ophaalmachines bevinden zich de elektrische centrale en het ketelhuis, uitgevoerd in de prestigieuze betonstijl der mijn. Centrale, sierlijke gesmeed ijzeren trap en balustrade.


ID: 200597 | Bouwkundig element

Elektrische centrale

Evence Coppéelaan (Genk)
Elektrische centrale van de steenkoolmijn van Winterslag, uitgebouwd vanaf 1919. In het gebouw bevinden zich nog de oude schakel- en controlepanelen.


ID: 18910 | Bouwkundig element

Elektriciteitscentrale

Bomastraat 11 (Gent)
Voormalige elektriciteitscentrale, gebouwd omstreeks de Eerste Wereldoorlog, en in 1926 overgenomen als stadsbedrijf. Bakstenen voorgevel op hoge sokkel, geritmeerd door vlakke lisenen en gemarkeerd door de functionele uitwerking van de machine-hal, gedomineerd door ruime boogramen.