Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27 resultaten


ID: 208269 | Bouwkundig element

Distillerie Agra

Coquilhatstraat 10-12 (Antwerpen)
Henri Coryn, eigenaar van Distillerie AGRA, een groothandel in wijnen en likeuren, geeft Renaat Braem in 1941 opdracht zijn bedrijfsgebouw op het Antwerpse Zuid uit te breiden met een nieuwbouw op het aanpalende perceel.


ID: 301689 | Bouwkundig element

Roomcentrale H. Adriaensen

Cuperusstraat 8 (Antwerpen)
Modernistisch woon- en bedrijfsgebouw opgetrokken in opdracht van Hubert Adriaensen, naar een ontwerp door de architect Frans Cools. Het complex omvat een hoofdvolume met kantoren en woning aan de straat, en de werkplaatsen van het zuivelbedrijf achteraan op het perceel.


ID: 302219 | Bouwkundig element

Etablissements G. Prist

Maarschalk Gérardstraat 16 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in art-decostijl, gebouwd in opdracht van de ondernemer Guillaume Prist, naar een ontwerp door de architect Adolphe Van Coppernolle uit 1932. De Etablissements G. Prist, een handel in sanitair en loodgietersbenodigdheden, was hier minstens sinds 1910 onder de naam Guillaume Prist & Cie gevestigd.


ID: 79266 | Bouwkundig element

Maalderij Molens 't Kind

Kaaistraat 18 (Avelgem)
Aan de kaai gelegen opslagplaats uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Twee parallelle beuken onder pannen zadeldak (nok evenwijdig aan de straat). Lijstgevel doorbroken door centrale puntgevel met laadluik.


ID: 70804 | Bouwkundig element

Firma P. Bergmans-Valle Houthandel

Gerdingerpoort 5 (Bree)
Breedhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel.


ID: 79970 | Bouwkundig element

Fabriekspand van zeevisgroothandel Raphael Huysseune

Vismijnstraat 30 (Brugge)
Fabriekspand van zeevisgroothandel "RAPHAEL HUYSSEUNE" op de hoek met de Wandelaarstraat. Bedrijf gesticht in 1929. Licht modernistisch getint bedrijfsgebouw (van 1929 ?) in rode baksteen op bepleisterde plint.


ID: 26525 | Bouwkundig element

Groothandel Oud huis Laforce

Brusselsesteenweg 131 (Gent)
Volgens gevelopschrift op faïencetegelpaneel "IJzerhandel In de Groote Sint Eloi in 't groot en klein, huis gesticht in 1883"; vensterraamopschrift: "Oud huis Laforce". Vrij groot en opvallend breedhuis van drie bouwlagen en negen traveeën met zadeldak (pannen) voorzien van twee houten dakkapellen met driehoekig fronton.


ID: 21096 | Bouwkundig element

Industrieel complex

Schouwvegersstraat 6, 20, 20A-D (Gent)
Interessant gegroeid industrieel complex, dat heden in twee panden opgesplitst is. De oudste delen van het geheel bevinden zich links en rechts van de doorgang achter nummer 20. Het rechter gebouw werd in 1838 opgericht als werkhuis J. De Buck. Het linker bedrijfsgebouw werd in 1842-43 als magazijn opgericht. Het ten noorden gelegen langgerekt gebouw werd in 1842-43 opgericht als aardappelmeel-fabriek. In 1854 bouwde de kopergieter P. De Cuyper, in het midden van het toen nog open binnenplein een nieuwe ijzergieterij. Ten westen aanleunend bij de voormalige ijzergieterij: interessante houten constructie op bakstenen onderbouw.


ID: 51018 | Bouwkundig element

Burgerhuis met winkelfunctie

Stationstraat 10 (Hooglede)
Woon-winkelhuis van M. Compernolle die in 1924 een groothandel in textielwaren opstart. In 1949 oprichting van confectiebedrijf ernaast.


ID: 44811 | Bouwkundig element

Vlashandel en dorpswoning

Zuidstraat 18 (Kaprijke)
Voormalige vlashandel met dorpshuis. Woning, oorspronkelijk twee woningen, van één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk uit begin 19de eeuw, volgens kadasterarchief in 1936 aangepast tot één woning.