Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1290 resultaten


ID: 401 | Bouwkundig element

Hoeve

Blektestraat 89 (Aalst)
Hoeve met voortuintje, door middel van een haag en betonplaten afgesloten van de straat.


ID: 33382 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Berkenstraat 3 (Aalter)
Gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf. Ten noorden, woonhuis van acht traveeën onder zadeldak; binnenin jaartal 1873 op balk.


ID: 33327 | Bouwkundig element

Hof ten Hulle

Buntelarestraat 2 (Aalter)
Oude nederzetting, oorspronkelijk met rechthoekige omgrachting, reeds vermeld in middeleeuwse geschriften. Heden enkel in noordoosthoek deel van gracht bewaard; woonhuis ten noorden, uit de eerste helft van de 19de eeuw en grote schuur en stallen ten westen op volledig omhaagd en met gras begroeid erf.


ID: 33388 | Bouwkundig element

Hoeve

Den Hulle 1 (Aalter)
Achterin gelegen omhaagde hoeve met woonhuis ten noorden, schuur ten zuiden en bakhuis ten oosten op het met gras begroeide erf. Woonhuis van acht traveeën onder zadeldak, rechts met sporen van vlechtingen, uit begin 19de eeuw.


ID: 33389 | Bouwkundig element

Wulfsberghoeve

Den Hulle zonder nummer (Aalter)
Omhaagde hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten oosten en schuur en stallen ten zuiden op verhard erf. Woonhuis van acht traveeën onder zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 33393 | Bouwkundig element

Hoeve

Driesstraat 55 (Aalter)
Ver achterin gelegen omhaagde hoeve met woonhuis ten noorden en grote schuur, heden stallen ten westen op begraasd erf en afgesloten voortuintje met voetgangershek voor het huis. Woonhuis van drie + twee traveeën onder verspringend zadeldak met 18de-eeuwse kern.


ID: 34905 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heirstraat 63 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd op begraasd erf; een groen-witgeschilderd ijzeren hek tussen bakstenen pijlers en een gekasseide oprit leidt naar het huis, van de straat gescheiden door gracht en hulsthaag.


ID: 33349 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoekestraat 136 (Aalter)
Hoeve op omhaagd, begraasd erf met boomgaard en ijzeren toegangshek aan vierkante gewitte pijlers met dekplaat en rechts nis met heiligenbeeldje. Gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldakmet oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 33401 | Bouwkundig element

Lindehoeve

Konijntje 4 (Aalter)
Hoevetje met nieuw toegangshek. Woonhuis met oude kern, gewitte gevels en gepikte plint; vijf traveeën onder zadeldak met links aandak met vlechtingen, opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 33402 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Konijntje 6 (Aalter)
Achterin gelegen laag hoevetje in omhaagde boomgaard. Langgestrekt gebouw van acht traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.