Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

386 resultaten


ID: 33352 | Bouwkundig element

Sigarenfabriek Vande Walle Frères

Kerkstraat 50 (Aalter)
Deze nieuwe fabriek werd opgetrokken in 1901 door de zoons Vande Walle. Oudste gebouwen achter de vroegere directeurswoning van geschilderde baksteen onder drie parallelle sheddaken en stookplaats onder puntgevel, uit begin 20ste eeuw. Later uitgebreid in verschillende fasen, onder meer in de jaren 1930 met een nieuwe directeurs- en conciërgewoning en een bureelgebouw.


ID: 33380 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Veldstraat 56 (Aalter)
Alleenstaand burgerhuis, oorspronkelijk in grote beboomde tuin, van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken, en toegangshek tussen rondgemetste pijlers (rechter deels behouden, links laag muurtje en parking).


ID: 213824 | Bouwkundig element

Handelsgebouw Gérard Koninckx Frères

Ankerrui 1, Zeevaartstraat 5 (Antwerpen)
Handelsgebouw in art deco opgetrokken in opdracht van de Établissements Gérard Koninckx Frères (GFK), naar een ontwerp van de architecten Alfred en Donald Portielje uit 1935. Deze groothandel in exotisch fruit importeerde vooral citrusvruchten uit Spanje, en onder de merknaam Fyffes bananen uit Belgisch Congo.


ID: 302235 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Géomines

Ankerrui 2 (Antwerpen)
Kantoorgebouw opgericht door de nv Géomines (Compagnie Géologique et Minière des Ingénieurs et Industriels Belge), naar een ontwerp door de architect Viktor Maeremans uit 1947. Het imposante complex op de hoek van Ankerrui en Hessenplein werd opgetrokken in 1948-1949. Géomines met maatschappelijke zetel te Brussel, exploiteerde tinmijnen te Manono (Katanga) in Belgisch-Congo.


ID: 213823 | Bouwkundig element

Handelsgebouw Léon Van Parys

Ankerrui 3, Godefriduskaai 38, Zeevaartstraat 3 (Antwerpen)
Handelsgebouw in art deco opgetrokken in opdracht van de firma Léon Van Parys, naar een ontwerp van architect Joseph Somers uit 1935. Deze groothandel in exotisch fruit werd opgericht in 1924. Onder de merknaam LVP of Elvepe importeerde het bedrijf vooral citrusvruchten uit Spanje en bananen uit Belgisch Congo.


ID: 302088 | Bouwkundig element

Kantoor- en appartementsgebouw De Trouw

Ankerrui 8-10 (Antwerpen)
Kantoor en appartementsgebouw in art-decostijl, opgetrokken in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij Gezworen Wegers- en Metersnatie "De Trouw", naar een ontwerp door de architect Jos Smolderen uit 1932. Het programma voorzag in een winkel en café op de begane grond, kantoren op de eerste verdieping, en telkens twee appartementen op de tweede tot vierde verdieping.


ID: 10882 | Bouwkundig element

Feestzaal

Apollostraat 150 (Antwerpen)
Oorspronkelijk kantoren en toonzaal, 1967 naar ontwerp van Jul De Roover; betonstructuur ingevuld met kleurige baksteenvlakken en ramen.


ID: 4809 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Bunge & Co

Arenbergstraat 21 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in beaux-artsstijl naar ontwerp door de architect Emile Vereecken uit 1908, voltooid in 1910.


ID: 4815 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Anglo-Continentale Guano-Werke

Arenbergstraat 26 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl, opgetrokken in opdracht van de Anglo-Continentale (vormals Ohlendorff’sche) Guano-Werke, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1911. Het bedrijf gespecialiseerd in de import en verwerking van guano uit Peru, werd in 1858 te Hamburg opgericht onder de benaming Ohlendorff & Co.


ID: 4816 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw in eclectische stijl

Arenbergstraat 38 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in eclectische stijl opgetrokken in opdracht van Louis Somers, naar een ontwerp door de architect Ernest Pelgrims uit 1902. Gesloopt voor een nieuwbouwcomplex.