Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

120 resultaten


ID: 34701 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Lucht

Schuurlo 8 (Aalter)
Aan een zijpad gelegen hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen gegroepeerd op met gras begroeid erf en omsloten door haag. Houten schuur onder zadeldak met centrale rechthoekige inrijpoort. Onder de daklijst in de oostgevel, twee rijen vluchtgaten voor duiven. Bakstenen stallen onder zadeldak en bakhuis. Apart boerenarbeidershuisje uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 38926 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Commijn 7 (Bever)
Gesloten hoeve met gebouwen uit 18de en 19de eeuw gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats. Inrijpoort met arduinen posten en houten latei; achteraan een duifhuis.


ID: 41538 | Bouwkundig element

Hoeve Schotteshof

Bergstraat 29 (Bierbeek)
Voorheen grote, gesloten hoeve uit de 17de-18de eeuw, omgeven met een omheiningsmuur. Vierkante poorttoren met zandstenen risaliet, schietgaten en duifhuis.


ID: 200109 | Bouwkundig element

Hoeve Bordingenhof

Bevekomsestraat 47 (Bierbeek)
Aan deze voormalige hoeve van het Leuvense Driutiuscollege wordt een Frankische origine toegekend waardoor zij tevens tot één van de oudste van de streek kan worden gerekend.


ID: 41550 | Bouwkundig element

Hoeve Katspoelhof

Katspoelstraat 4 (Bierbeek)
Grote hoeve met woon- en dienstruimten opgesteld rondom het rechthoekig binnenhof. Boerenhuis gedateerd ANNO 1767.


ID: 41556 | Bouwkundig element

Hoeve Jezuïetenhof

Velpestraat 33-37 (Bierbeek)
Vroeger in het bezit van het Jezuïetencollege te Leuven. Gesloten hoeve met de woon- en dienstruimten rondom een groot rechthoekig binnenhof.


ID: 41557 | Bouwkundig element

Hoeve Berkenhof

Weg tussen Weiden 14-24 (Bierbeek)
Voormalige hoeve van het Van Dalecollege te Leuven. Grote gesloten hoeve met woon- en dienstruimten rondom een groot binnenhof; poortgebouw met duifhuis.


ID: 758 | Bouwkundig element

Kasteel Groenendaal

Groenendaal 1-2 (Bilzen)
Het kasteel is een U-vormig, nog gedeeltelijk omgracht gebouw, met oudste kern uit midden 17de eeuw. De kasteelhoeve, oorspronkelijke gebouw in Maasstijl, uit midden 17de eeuw-tweede helft 17de eeuw wordt in 1761 tot zijn huidige vorm verbouwd.


ID: 530 | Bouwkundig element

Hoeve Klein Bibelen

Klein-Bivelenweg 1 (Bilzen)
Gesloten hoeve, gelegen temidden van een gaaf landschap. Poel aan de overzijde van de weg. De hoeve heeft een oude inplanting, en maakte samen met de wat zuidwestelijk gelegen hoeve Groot Bibelen deel uit van het gehucht Merem.


ID: 650 | Bouwkundig element

Kasteel Zangerhei

Zangerheistraat 101 (Bilzen)
Er resten heden slechts de monumentale dienstgebouwen, waarvan niet duidelijk is of zij de oorspronkelijke zijn van het complex uit de eerste helft van de 19de eeuw, of een versie uit de tweede helft van de 19de eeuw.