380 resultaten


ID: 12 | Bouwkundig element

Architectenwoning Antoon Blanckaert

Capucienenlaan 14-16 (Aalst)
Hoekwoning en aanpalende woning gekenmerkt door een evenwichtige volumewerking, gebouwd in 1932 naar ontwerp van architect Antoon Blanckaert.


ID: 201063 | Bouwkundig element

Woning Pieter De Bruyne

Stationsstraat 16 (Aalst)
Het oorspronkelijke neoclassicistische burgerhuis werd in 1972 door Pieter De Bruyne volledig heringericht en uitgebreid tot eigen woning, toonzaal en kantoor. De woning werd omstreeks 1950 voorzien van een nieuwe bekleding in natuursteen, met behoud van plint, deuromlijsting, lekdrempels en kroonlijst.


ID: 207940 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burgerhuizen, architectenwoning Frans Reusens

Amerikalei 219, 223-227 (Antwerpen)
Deze vier verzorgde neoclassicistische woningen vormen door de koppelsgewijze uitwerking van de gevels een homogene rij en getuigen van het oorspronkelijke eind-19de-eeuwse straatbeeld op de Amerikalei.


ID: 303465 | Bouwkundig element

Architectenwoning Jan Frans Sel-Caluwaerts

Anselmostraat 88 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met neorenaissance-inslag, als eigen woning gebouwd door Jan Frans Sel-Caluwaerts, naar een ontwerp uit 1892. Ontworpen op dertigjarige leeftijd, is dit de laatst gekende residentie van de architect. Vóór de Eerste Wereldoorlog deelde hij hier kortstondig zijn praktijk met zoon Jan Sel.


ID: 4801 | Bouwkundig element

Architectenwoning Pieter Dens

Apostelstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl, als eigen woning opgetrokken door de latere stadsbouwmeester Pieter Dens, naar een ontwerp uit 1852. De architect bleef hier wonen tot zijn overlijden in 1901. Op het aanpalend perceel bouwde hij in 1864 nog een tweede burgerhuis, dat geldt als één van de vroegste voorbeelden van neo-Vlaamserenaissance-stijl in Antwerpen.


ID: 6444 | Bouwkundig element

Architectenwoning Louis De Vooght

Arthur Goemaerelei 25 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl, als eigen praktijkwoning gebouwd door architect Louis De Vooght (inscriptie), naar een ontwerp uit 1912. De woning, die beantwoordt aan het type van de stadsvilla in halfopen bebouwing, telt een souterrain en drie bouwlagen onder een schilddak.


ID: 213663 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen, architectenwoning Laurent Duvivier

Arthur Goemaerelei 55, Bosmanslei 1 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl op de hoek met de Arthur Goemaerelei, naar een ontwerp van de architecten Adolphe Van Coppernolle en Laurent Duvivier uit 1911. Opdrachtgever is Duvivier, die na de voltooiing zelf zijn intrek neemt in het hoekpand.


ID: 4842 | Bouwkundig element

Architectenwoning Edmond Leclef

Begijnenvest 113 (Antwerpen)
Imposant burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Begijnenvest en Schermersstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Edmond Leclef naar een ontwerp uit 1883.


ID: 209469 | Bouwkundig element

Architectenwoning Aloïs Scheepers

Belegstraat 8 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1886 voor rekening van architect Aloïs Scheepers.


ID: 305047 | Bouwkundig element

Architectenwoning Groothaert

Boekenberglei 129 (Antwerpen)
Vrijstaande villa in naoorlogs modernisme, naar een uit 1954 daterend ontwerp van architect Roger Groothaert die er vanaf 1956 zelf woonde en werkte. De villa werd oorspronkelijk opgetrokken voor hoofdcommissaris Lodewijk De Haes, die Groothaert leerde kennen bij de Belgische Socialistische Partij (BSP).