601 resultaten


ID: 7 | Bouwkundig element

Mouterij

Burchtstraat zonder nummer (Aalst)
Voormalige mouterij, eind 19de-begin 20Ste-eeuws, thans (1978) stapelplaats van de "Glucoseries Réunies".


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 34923 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Heden voornamelijk 19de-eeuws boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met klokkenstoel. Ten noorden, dwarsschuur met in het dak verhoogde inrijpoort. Grote staldeuren en met ijzerwerk afgesloten poorten van het wagenhuis. Ten oosten, resterend deel van de vroegere ast.


ID: 15873 | Bouwkundig element

Mouterij- en brouwerijcomplex Het Anker

Bergenstraat 4 (Alveringem)
Voormalig mouterij- en brouwerijcomplex "Het Anker"; "N.V. Feys", "Malterie Feys-Callewaert" volgens opschriften. Familiebedrijf gesticht in 1890 en gegroeid uit een zoutziederij die bestaan heeft tot begin 20ste eeuw.


ID: 15974 | Bouwkundig element

Brouwerij

Hoogstadestraat 58 (Alveringem)
Brouwerij, bestaande uit een woonhuis en L-vormig opgestelde industriële gebouwen rondom een grotendeels gekasseide binnenplaats. Woonhuis voorafgegaan door kleine siertuin, afgezet met gecementeerd muurtje.


ID: 214946 | Bouwkundig element

Brouwerij De Ridder

Hertstraat 5, 7A (Antwerpen)
Indrukwekkend U-vormig complex met ten zuiden een bottelarij, gebouwd op het einde van de 19de eeuw door de gebroeders De Ridder.


ID: 6340 | Bouwkundig element

Haringrokerij

Kronenburgstraat 34 (Antwerpen)
De haringrokerij is het opvallendste complex in de Kronenburgstraat. De rokerij, opgericht rond 1893 door de gebroeders Henri en Eduard Vanden Bemden, is ondertussen vooral bekend door de reconversie van dit beschermde monument tot gemeenschappelijk woonproject. Het complex werd in 1987 beschermd als monument; de bijhorende tuin als stadsgezicht.


ID: 81645 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Linden

Bergstraat 14 (Anzegem)
Historische hoeve zogenaamd "Hof ter Linden", zie houten naambord. Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) met losse bestanddelen (drie volumes), op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) weergegeven met semi-gesloten opstelling. Heden, bakstenen bestanddelen onder pannen (zowel mechanische als Vlaamse pannen) zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf.


ID: 81404 | Bouwkundig element

Ast bij een hoeve

Grote Leiestraat 62 (Anzegem)
Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit vernieuwd woonhuis ten westen en aangepaste stalvleugel ten noorden. Ten zuiden beeldbepalende ast uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 81653 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hofdries 7 (Anzegem)
Historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht maar in kern teruggaand tot de 18de eeuw. Site aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met U-vormige opstelling en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) met semi-gesloten opstelling. Heden hoeve met semi-gesloten opstelling bestaande uit bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom onverhard erf met linde voor het woonhuis.