Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

129 resultaten


ID: 6689 | Bouwkundig element

Ensemble van hotel en winkelhuizen

De Keyserlei 61 (Antwerpen)
Op de hoek van de De Keyserlei en het Koningin Astridplein is een neoclassicistische complex met winkels en een hotel gelegen. Het pand werd gebouwd rond 1876 in opdracht van J. Dubois en werd in de bouwaanvraag omschreven als twee woningen en pand dienend als hotel met café en restaurant.


ID: 6755 | Bouwkundig element

Au Rond Royal

Eglantierlaan 66-70, Varenlaan 3 (Antwerpen)
Hoekcomplex gevormd door een voormalig hotel-restaurant, een winkelpand en twee burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, in 1911 ontworpen door architect Edmond Lauwens. Het complex werd in hetzelfde jaar opgetrokken voor rekening van Eduard Van Biesen en Edmond Coppens, beheerders van de Bouwmaatschappij "Berchem’s Toekomst".


ID: 211692 | Bouwkundig element

Paviljoen Zuiderterras

Ernest Van Dijckkaai 37 (Antwerpen)
Aan het uiteinde van het Zuiderterras werd in 1989-1991 een nieuw paviljoen gebouwd met horecafunctie. Het is één van de bekendste ontwerpen van het bureau van architect bOb Van Reeth en is een belangrijk herkenningspunt op de kaaien.


ID: 4098 | Bouwkundig element

Neotraditioneel rijhuis

Handschoenmarkt 13 (Antwerpen)
Neotraditioneel rijhuis, een café-restaurant met hotelaccomodatie, gebouwd in opdracht van August Maho, naar een ontwerp door de architect Frits de Mont uit 1910.


ID: 7233 | Bouwkundig element

Windmolen van Sint-Anneke

Jachthavenweg zonder nummer (Antwerpen)
De Molen van Sint-Anneke of de Molen van 't Veertje is een laat 18de-eeuwse houten korenwindmolen van het type staak- of standerdmolen met een gesloten voet, tijdens het interbellum ingeplant aan de Schelde op een horecapaviljoen. Architect Renaat Braem stond in de jaren 1970 in voor de restauratie van de windmolen en de renovatie van het café-restaurant onder de molen.


ID: 7026 | Bouwkundig element

Café-restaurant Paon Royal

Koningin Astridplein 24-25 (Antwerpen)
Café-restaurant Paôn Royal van vijf traveeën en drie bouwlagen onder gebogen zadeldak (leien, nok parallel aan de straat) met zwaar natuurstenen aandak aan zuidzijde, naar ontwerp van Emile Thielens en Emiel Van Averbeke, van 1899.


ID: 7050 | Bouwkundig element

Dierentuin  - Restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl

Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl, in oorsprong van 1903, naar ontwerp van Emile Thielens, in 1946 verbouwd door René Grosemans en in 1953 door dezelfde architect uitgebreid met kraanvolière zijde station. Witstenen paviljoen van één of anderhalve bouwlaag onder plat dak, voorafgegaan door breed overdekt terras (1953).


ID: 302447 | Bouwkundig element

Tearoom Blumer

Meir 6 (Antwerpen)
Tearoom in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1919. Opdrachtgever was Emile Lauwers, toenmalig uitbater van "Blumer", volgens het briefhoofd "patissier, glacier, confiseur, tearoom en restaurant".


ID: 11629 | Bouwkundig element

Résidence Elsdonck

Prins Boudewijnlaan 308-326 (Antwerpen)
Flatgebouw met luxe-appartementen voorzien van winkels en restaurant op de benedenverdieping, ontwerp van Léon Stynen van 1931.


ID: 214767 | Bouwkundig element

Gaarkeuken 110

Vosseschijnstraat 21 (Antwerpen)
Gaarkeuken 110 werd gebouwd op initiatief van de gebroeders Maes, brouwers uit Waarloos. Het ontwerp werd in 1907 getekend door bouwmeester J.C. Franck uit Kontich.