Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6 resultaten


ID: 6340 | Bouwkundig element

Haringrokerij

Kronenburgstraat 34 (Antwerpen)
De haringrokerij is het opvallendste complex in de Kronenburgstraat. De rokerij, opgericht rond 1893 door de gebroeders Henri en Eduard Vanden Bemden, is ondertussen vooral bekend door de reconversie van dit beschermde monument tot gemeenschappelijk woonproject. Het complex werd in 1987 beschermd als monument; de bijhorende tuin als stadsgezicht.


ID: 79970 | Bouwkundig element

Fabriekspand van zeevisgroothandel Raphael Huysseune

Vismijnstraat 30 (Brugge)
Fabriekspand van zeevisgroothandel "RAPHAEL HUYSSEUNE" op de hoek met de Wandelaarstraat. Bedrijf gesticht in 1929. Licht modernistisch getint bedrijfsgebouw (van 1929 ?) in rode baksteen op bepleisterde plint.


ID: 8873 | Bouwkundig element

Haringrokerij

Stationsstraat 199A (Haaltert)
In achterbouw: voormalige haringrokerij van twee bouwlagen, drie traveeën onder zadeldak uit het begin van de 20ste eeuw, met recentere bijbouw.


ID: 16601 | Bouwkundig element

Haringrokerij Sardinerie Henri Carbonez N.V.

Pieter Deswartelaan 67-69 (Nieuwpoort)
Industriële haringrokerij opgericht in 1901 door Henri Carbonez, gevolgd door toevoeging van een afdeling voor ingemaakte viswaren. Na brand van 1914 en oorlogsschade werd het bedrijf in 1922 heringericht met medewerking van de architecten G. Devalck en A. Tavernier.


ID: 56845 | Bouwkundig element

Vlaamse Visserijcoöperatie

Hendrik Baelskaai 12 (Oostende)
Voormalig bedrijfsgebouw van kort na de Tweede Wereldoorlog van twee bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gebouw op arduinen onderbouw, geritmeerd door doorlopende betonnen onder- en bovendorpels van de muuropeningen. Nog onder invloed van de nieuwe zakelijkheid, met vlaggenmast ter hoogte van gevelsteen met anker op de borstwering van de trapezoïdale erker boven de inrijpoort.


ID: 87598 | Bouwkundig element

Industriële gebouwen

Vredelaan 30-32, 32A-B (Torhout)
Industriële gebouwen, wellicht voormalige haringrokerij. Volgens het kadaster in 1934 gebouwd door H. Dekeyser. L-vormig bakstenen volume van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (mechanische pannen), markerende laadvensters. Beeldbepalende rechthoekige schoorstenen, naar boven toe versmallend.