Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

22 resultaten


ID: 5598 | Bouwkundig element

Hôtel Central, Modenatie

Drukkerijstraat 9-17 (Antwerpen)
Imposant complex in eclectische stijl op de hoek van Drukkerijstraat en Nationalestraat, gebouwd in opdracht van Alphonse Van de Put, naar een ontwerp door de architect Ernest Dieltiëns uit 1893. Het complex huisvestte van bij oorsprong een winkel op de begane grond en een hotel voor reizigers op de bovenverdiepingen.


ID: 4014 | Bouwkundig element

Grand Bazar

Groenplaats 31 (Antwerpen)
Voormalig warenhuis op het bouwblok gevormd door Groenplaats, Eiermarkt, Beddenstraat en Schoenmarkt, waarvan de huidige gebouwen in vier grote fasen tot stand kwamen tussen 1920 en 1931, door de architecten Edouard Van Opstal, Ernest Pelgrims en Emiel Van Averbeke.


ID: 4019 | Bouwkundig element

Warenhuis Vaxelaire-Claes

Groenplaats 44 (Antwerpen)
Complex in art-decostijl dat het volledige bouwblok beslaat gevormd door Groenplaats, Nationalestraat, Lombardenvest en Pandstraat, gebouwd naar een ontwerp door de Parijse architect G.J. Maugue en de Brusselse architect Edmond Franken-Willemaers uit 1925-1926. Omstreeks 1974 gesloopt voor een kantoorgebouw.


ID: 302448 | Bouwkundig element

Kledingwinkel C&A

Meir 66 (Antwerpen)
Grote kledingwinkel van de Nederlandse keten C&A, naar een ontwerp in brutalistische stijl door de architecten Léon Stynen en Paul de Meyer uit 1961-1962, opgetrokken in 1962-1963 op de hoek van Meir en Kolveniersstraat. Als bouwheer trad de te Brussel gevestigde nv Mateor op, uit naam van C&A België. Het bouwbedrijf Algemene Ondernemingen Weduwe Jerôme Van Coillie uit Oostende voerde de werken uit.


ID: 5545 | Bouwkundig element

Grands Magasins Leonhard Tietz

Meir 82 (Antwerpen)
Monumentaal warenhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van de Grands Magasins Leonhard Tietz, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1900, voltooid in 1901. Sinds 1922 Les Grands Magasins A l'Innovation.


ID: 29827 | Bouwkundig element

Warenhuis

Steenstraat 73-75 (Brugge)
Voormalige cinema en brasserie zogenaamd Vieux Bruges of Oud Brugghe, met sedert 1925 uitgang aan Sint-Salvatorkerkhof. Vervangen in 1961 door voormalig grootwarenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen; van sierankers voorziene bakstenen lijstgevel tussen een trap- en puntgevel op doorlopende korfboogarcade op natuurstenen zuilen naar ontwerp van architect J. Lantsoght.


ID: 307169 | Bouwkundig element

Warenhuis en appartementsgebouw Home Standing - 1000-Vuren

Contributiestraat 2-8, Noordstraat 1, Waldamkaai 1 (Gent)
Begin jaren zestig ontwierp architect Emile De Nil, samen met zijn zoon Jean, een opvallend modern complex aan de Contributiestraat en de Waldamkaai, bestaande uit een appartementsgebouw en grootwarenhuis Home Standing - 1000-Vuren.


ID: 25150 | Bouwkundig element

Warenhuis SARMA

Korenmarkt 3, 3A-E (Gent)
In 1958-1959 liet de N.V. SARMA een grootwarenhuis optrekken. Het ontwerp dat moderne elementen combineerde met historiserende topgevels was van architect Gaston De Leye. Het warenhuis is een hoekgebouw dat bewust opgedeeld werd in twee verschillende delen omdat het grootschalige complex anders de omgeving te veel zou domineren. Aan de zijde van de Korte Munt werd gekozen voor vier topgevels van drie bouwlagen in neotraditionele stijl. Richting Donkersteeg kreeg het complex drie tot vier bouwlagen en een meer hedendaagse, strakke vormgeving.


ID: 25980 | Bouwkundig element

Hotel Schamp

Veldstraat 45-47, Voldersstraat 21 (Gent)
Hoekhuis met de Voldersstraat, in mooie Lodewijk XIV-stijl, op de fries gedateerd 1717. Oorspronkelijk dubbelhuis van zeven traveeën met drie bouwlagen onder schilddak, begin 20ste eeuw verdeeld in twee delen. Samen met het aanpalende herenhuis vormde het pand vroeger Hotel Schamp.


ID: 26004 | Bouwkundig element

Grootwarenhuis

Veldstraat 86 (Gent)
Grootwarenhuis, gebouwd als Grand Bazar volgens een ontwerp van 1920 van de hand van architect Jules Van den Hende. Gevel in Franse kalksteen in proto-art-decostijl van acht traveeën met drie bouwlagen. Bakstenen achtergevel langs de Leie.