Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

150 resultaten


ID: 169 | Bouwkundig element

Watertoren

Hertshage zonder nummer (Aalst)
Opmerkelijke bedrijfswatertoren, met betonnen - uitkragend en door ribben ondersteund - reservoir, waarschijnlijk gebouwd op een deel van een oude ronde bakstenen fabrieksschouw. Circa 1920-1930 (?).


ID: 11539 | Bouwkundig element

Tabacofina-Vander Elst N.V.

Bredabaan 121-123, Vaartkaai 44 (Antwerpen)
Toelating tot uitbating van een tabaksfabriek voor N.V. Britisch American Tobacco van 1921, verlengd in 1948 toen de firma Vander Elst N.V. de gebouwen betrok. Afdeling sigarettenfabricage gevestigd aan Albertkanaal, tussen Bredabaan en Carettestraat.


ID: 6743 | Bouwkundig element

Watertorens station Antwerpen-Oost

Draakplaats zonder nummer (Antwerpen)
Twee identieke watertorens van 1898 gelegen bij het station Antwerpen-Oost en deel uitmakend enerzijds van de Antwerpse ringspoorweg, anderzijds van een autonoom en gesloten watervoorzieningssysteem van de spoorwegmaatschappij, waartoe ook de watertorens van het station Schijnpoort behoren (zie Halenstraat).


ID: 6832 | Bouwkundig element

Twee watertorens

Halenstraat zonder nummer (Antwerpen)
Twee identieke watertorens van 1898, gebouwd volgens het principe van professor Intze doch met onbeschermde waterreservoirs, opgesteld naast en beneden de aarden spoorwegberm.


ID: 10827 | Bouwkundig element

Watertoren

Steenovenstraat zonder nummer (Antwerpen)
Watertoren van 1968. Paddenstoeltype, bestaande uit een sferoïde op een slanke cilindrische voet, volledig van gewapend beton.


ID: 208313 | Bouwkundig element

Watertoren

Steenstraat zonder nummer (Ardooie)
Watertoren uit 2002 van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Staat in voor de drinkwatervoorziening van de gemeenten Ardooie, Pittem en Tielt en de grote waterbehoefte van de groenteverwerkende nijverheid. De watertoren is 36 meter hoog en de grootste in West-Vlaanderen. Betonnen cilindervormig bassin op dito slanke pijlers, ranke uitbouw voor verticale circulatie geschilderd in rood en blauw.


ID: 76646 | Bouwkundig element

Watertoren van 1976

Boekfos zonder nummer (Asse)
Achterin gelegen watertoren van 1976, ontworpen door ingenieur A. d'Hondt, zie gedenkplaat rechts naast de deur.


ID: 76698 | Bouwkundig element

Fabriek Asphaltco

Molenstraat 46 (Asse)
Voormalige fabriek Asphaltco, ontoegankelijk, vervallen en leegstaand complex bestaande uit een voormalige woning, naderhand kleedkamer, uit het begin van de twintigste eeuw en functionele bedrijfsgebouwen waaronder hangars en een watertoren.


ID: 76032 | Bouwkundig element

Tramstation Bassevelde: watertorentje met kolenhok

Tramstatie 5 (Assenede)
De buurtspoorweggebouwen van de stelplaats in Bassevelde, de vroegere eindhalte van de spoortram Gent-Bassevelde, werden aangelegd in 1910. De oude tramremise en bijbehorende woning zijn gesloopt, de voormalige watertoren met kolenmagazijn bleven behouden.


ID: 76094 | Bouwkundig element

Watertoren

Trieststraat zonder nummer (Assenede)
Zuilvormige watertoren van 1961. Cilindrische zuil opgetrokken van witte bakstenen, zonder onderscheid tussen kuipgedeelte en voet, onder een plat dak met een dakpaviljoen, met betonnen inzetkuip van duizend kubieke meter en centrale steunconstructie die via kruisbalken ook de wand schraagt.