Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

59 resultaten


ID: 77 | Bouwkundig element

Hotel van Langenhove

Zwarte Zustersstraat 10 (Aalst)
Herenwoning van zeven traveeën en drie bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken met twee dakkapellen onder gebogen druiplijst, doorgaans gesitueerd circa 1730 waardoor het bij de vroege voorbeelden van ontluikende rococostijl ten lande zou behoren. Aanbouw onder lessenaarsdak uit de tweede helft van de 19de eeuw ten dele verborgen achter poort.


ID: 38820 | Bouwkundig element

Hoeve Ankerhof

Eksterenberg 1, Fooststraat 3 (Affligem)
Wegens verwoesting door Franse legers volledig wederopgebouwd in 1702, en naderhand gemoderniseerd. Gebouwencomplex met 18de-eeuwse kern, doch hoofdzakelijk daterend uit de 19de en 20ste eeuw, gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats.


ID: 11669 | Bouwkundig element

Landgoed Hof Kums-Van der Elst en bunker

Conterscherp 54 (Antwerpen)
Hof Kums-Van der Elst, naar de heer Kums, een Antwerps zeilfabrikant die het liet bouwen in 1887 naar ontwerp van Van Opstal.


ID: 7029 | Bouwkundig element

Dierentuin - Zalencomplex

Koningin Astridplein 26 (Antwerpen)
Links van de inkom bevindt zich het zalencomplex van de KMDA, waarvan het voorgebouw Koningin Astridplein nrs. 18 tot 23 reeds werd beschreven. De gebouwen aan de tuinzijde bevatten onder meer de Marmeren Zaal, het museum en de wintertuin naar ontwerp van Emile Thielens, van 1895-97.


ID: 38862 | Bouwkundig element

Kasteel Rondenbos

Alsembergsteenweg 1046 (Beersel)
Eclectisch kasteel, gebouwd omstreeks 1903-1909 en sinds 1974 in gebruik als gemeentehuis. Het landhuis ligt in een riant landschapspark met typische landschappelijke aanleg uit het begin van de 20ste eeuw.


ID: 551 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis Pétry met tuin

Klokkestraat 19 (Bilzen)
Het eclectisch burgerhuis Pétry werd in 1865 gebouwd in eclectische stijl door dokter Gérard François Wéry Van Herckenrode. Achter het gebouw ligt een tuin.


ID: 76924 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Baron Ruzettelaan 225 (Brugge)
Hoekpand van circa 1900. Rode baksteenbouw boven plint van breuksteen. Gebruik van witte baksteen voor de doorlopende banden, rondboogfriezen, hoekkettingen, strekken en sierpanelen. Bordestrap met smeedijzeren leuning. Behouden schrijnwerk, ook voor de wintertuin achteraan.


ID: 29227 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Boomgaardstraat 15 (Brugge)
Neoclassicistisch enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht straat). Lijstgevel van 1861 naar ontwerp van architect I. Alleweireldt (Brugge) met oude kern van trapgevel, zie bewaarde ontlastingsbogen in achtergevel. Consoliderende restauratie in 1996 naar ontwerp van architect A. Ghyssaert (Brugge).


ID: 29234 | Bouwkundig element

Ambtswoning van de Gouverneur

Burg 3-4 (Brugge)
Achteruitgelegen complex bestaande uit de hoofdvleugel van vier traveeën en drie bouwlagen onder gemansardeerd schilddak, visueel geflankeerd door twee zijvleugels van één travee en twee bouwlagen; doch de linker vleugel is feitelijk travee van de achtergevel van de Proosdij en de rechtervleugel is een deel van de zes traveeën brede zijvleugel die tot de Gouverneurswoning behoort.


ID: 82580 | Bouwkundig element

Herenhuis Dautricourt de Spot

Ezelstraat 25 (Brugge)
Samenstel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder leien schild- en zadeldaken, gebouwd als "Kunstige Herstelling" in 1903-1905 naar ontwerp van stadsarchitect C. De Wulf (Brugge). Neogotische, verankerde en gekanteelde gevel van baksteen op witstenen plint, geritmeerd door drie getrapte toppen.