Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2573 resultaten


ID: 348 | Bouwkundig element

Kasteel van Gijzegem: kasteelhoeve

Dokter De Cockstraat 1 (Aalst)
Kasteelhoeve gelegen in een bebost landschap langs een dreef met bomen. U-vormig gegroepeerde losstaande gebouwen, gekasseide weg en koer, voortuin met bakhuisje. Boerenwoning in traditionele bak- en zandsteenbouw op gecementeerde zandstenen plint, 1688 gedateerd op de bovendorpel van de deur. Haakse stalvleugel, dwarsschuur en wagenhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 440 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Semigesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 444 | Bouwkundig element

Hof te Putte

Putstraat 161 (Aalst)
Oude pachthoeve uit de 16de - 17de eeuw van de abdij van Affligem, voorheen waarschijnlijk een gesloten hoeve. Boerenhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl van één bouwlaag en zeven traveeën onder afgesnuit zadeldak, aangebouwd bakhuis onder zadeldak met aandak en vlechtingen. Twee haakse schuren uit de 18de eeuw, ongeveer in elkaars verlengde gebouwd.


ID: 76228 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sinte Apoloniastraat 34 (Aalst)
Hoevetje met losstaande bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Eénlaags geelbeschilderd woonhuis van vier traveeën, met vernieuwde dakbekleding.


ID: 34988 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Artemeersstraat 6 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen uit eerste helft 19de eeuw. Ten noorden, boerenwoning met witgeschilderde gevel op gepikte plint. In zuidoostelijke hoek van het erf, voormalig bakhuis.


ID: 34989 | Bouwkundig element

Kasteeltje Goed te Landschoot met omwald neerhof

Artemeersstraat 9 (Aalter)
Huidige boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met geprofileerde kroonlijst; uit begin 19de eeuw. Ten noorden, ander, onbewoond huis met bakstenen gevel onder zadeldak. Ten oosten, stallen met mestvaalt en bakhuis. Ten zuidoosten, schuur.


ID: 34873 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Baarlaars 19 (Aalter)
Hoeve in omhaagde en met gracht afgezoomde boomgaard. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (rode pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 34874 | Bouwkundig element

Meulemeershoeve

Barelstraat 12 (Aalter)
Mooi gelegen omhaagde hoeve in glooiend landschap, in kern minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Aan de straat, bij het begin van de oprit naar de hoeve, bakstenen wegkapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes van 1875. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.


ID: 34875 | Bouwkundig element

De Waelhoeve

Barelstraat 16 (Aalter)
Hoeve van de straat gescheiden door gracht. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met bakstenen gevel met 19de-eeuwse aanpassing. Dienstgebouwtje van twee traveeën onder zadeldak; kruisbeeld onder luifel en ernaast bakhuis.


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, daterend van circa 1800. Verder nog stallen met erachter open schuur, bakhuis en aardappelkelder.