Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7 resultaten


ID: 215716 | Bouwkundig element

Grensstenen rond Borgerhout

Borgerhoutsestraat, Carnotstraat, Kersbeekstraat, Ketsstraat, Milisstraat, Somméstraat, Stuivekenskerkestraat, Tuinbouwstraat, Van Geertstraat, Van Havrelei, Van Hovestraat, Van der Keilenstraat (Antwerpen)
De westelijke grens met de stad Antwerpen wordt nog door dertien stenen gemarkeerd daterend van het vierde kwart van de 19de eeuw, op de grens met Deurne ten oosten zijn nog twee grensmarkeringen bewaard van kort voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 83221 | Bouwkundig element

Stadswoning

Snaggaardstraat 15 (Brugge)
Huis van twee + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de-17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van restauratie in 1973. Trapgevel (7 treden + topstuk) van verankerde rode baksteen met verwerking van zandsteen voor de hoekkettingen.


ID: 20586 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Ketelvest 39, 53 (Gent)
Burgerhuizen met een bepleisterde lijstgevel van vijf en zes traveeën, daterend van 1782, oorspronkelijk deel uitmakend van een eenheidsbebouwing. In de plint van nummer 39 bevindt zich een oude grenssteen vermeldend "St P G". Nummer 53 met U-vormig uitgebouwde achtergevel met houten erker van 1860 naar een ontwerp van architect B. Lion.


ID: 52895 | Bouwkundig element

Grenssteen Witte Kei of Bankei

Heistraat (Mol)
Anno 1992 terug opgedolven oude grenssteen, gelegen in het bos op de grens van de gemeenten Mol, Lommel, Balen.


ID: 304243 | Bouwkundig element

Hardstenen tussengrenspalen

's Gravenvoeren, Moelingen, Sint-Martens-Voeren, Teuven (Voeren)
Hardstenen "tussengrenspalen" op de grens tussen de gemeente Voeren en Nederland geplaatst tussen de gekende gietijzeren grenspalen.


ID: 135384 | Landschappelijk geheel

Gulpvallei met omgeving

Remersdaal, Teuven (Voeren)
De Vallei van de Gulp ligt in het oosten van Voeren. De waterloop de Gulp meandert tussen graslanden. De vallei ligt aan de voet van hellingbossen op Nuropperberg en Teuvenerberg. Op het plateau is er open akkerland en grasland. De kleinschalige dorpskern van Teuven en het kasteel van Obsinnich bevinden zich op de linker oever, de abdij en watermolen van Sinnich liggen op de rechter oever. Het spoorwegviaduct uit WOI bevindt zich op de lijn Tongeren-Aken.


ID: 40980 | Bouwkundig element

Grenssteen Halvesteen

Humbeeksebaan (Zemst)
Natuurstenen blok, grenssteen tussen de gemeenten Hombeek en Zemst.