Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5 resultaten


ID: 207063 | Bouwkundig element

Molens Abbeloos

Jef Scheirsstraat 52-56 (Dendermonde)
Fabriek van veevoeders en bloem, volgens kadastergegevens in 1926 samen met een aanpalend huis opgericht door Odilon en Frans Abbeloos op de plaats van een voormalig tegelfabriek. Massief roodbakstenen volume van vijf traveeën en vier bouwlagen boven een kelderverdieping. Voorgevel geritmeerd door lisenen, aan noordzijde geflankeerd door een hoger oplopende jongere toren.


ID: 214036 | Bouwkundig element

Veevoederbedrijf Gebroeders Talpe

Oostkaai 8 (Ieper)
Het voormalige veevoederbedrijf Gebroeders Talpe. Thans witgeschilderd, deels in beton deels in baksteen opgetrokken industrieel gebouw met stilistisch een modernistische inslag.


ID: 208062 | Bouwkundig element

Veevoeder- en kunstmestbedrijf

Dorpsstraat 38, Sint-Jorisplein 1 (Koekelare)
Voormalig veevoeder- en kunstmestbedrijf Pyck, opgericht in 1937 ter vervanging van een voormalig magazijn. Leon Pyck vroeg toen de toelating voor het inrichten van een "mekanieke koornmaalderij met cylinder en megelwerktuig van koelen".


ID: 29031 | Bouwkundig element

Café en veevoedersbedrijf Depriester

Savooistraat 195-197 (Ronse)
Naar verluidt voormalig café en thans nog bestaand veevoedersbedrijf Depriester. Groot burgerhuis en links aanleunende arbeiderswoning van respectievelijk zes en twee traveeën onder schilddak, van omstreeks 1925.


ID: 205970 | Bouwkundig element

Veevoederfabriek Veos N.V.

Meiboomstraat 1 (Wingene)
Fabriek fasegewijs tot stand gekomen in de 20ste eeuw. Hoog bakstenen volume verticaal met gevelhoge vensteropeningen met registerramen onderbroken door betonnen paneel. Lager volume met rechthoekige vensteropeningen.