Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3226 resultaten


ID: 163 | Bouwkundig element

Herberg Het Muisken

Brusselse steenweg (Aalst)
L-vormig hoevetje met onverhard erf. Aan de straat, boerenhuis met bomen ervoor.


ID: 45 | Bouwkundig element

Herberg Graaf van Egmont

Grote Markt 1 (Aalst)
Het huidige hoekhuis van twee en een halve bouwlaag en respectievelijk vijf en zes traveeën onder schilddak in combinatie met zadeldak, zou opklimmen tot 1777 en opgetrokken zijn uit de hergebruikte en herkapte zandsteen van het vroegere Steen.


ID: 60 | Bouwkundig element

Beurs van Amsterdam

Grote Markt 26 (Aalst)
Hoekgebouw van elf traveeën en twee bouwlagen in renaissancestijl bekroond met vier barokke topgevels met in- en uitgezwenkte top, opgericht in 1630-34, van bouwmeester Jan du Can of Gaspar Van der Moesen.


ID: 101 | Bouwkundig element

Café de Drie Koningen

Keizersplein 24 (Aalst)
Hoekhuis met de Korte Nieuwstraat, met drie bouwlagen en zes en vier traveeën, onder zadeldaken; oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw.


ID: 495 | Bouwkundig element

Hof ten Broek

Keizerstraat 2 (Aalst)
Neerhof van de heren van Liedekerke, in bak- en zandsteenstijl, uit de tweede helft van de 17de eeuw. Neerhof vernieuwd in 1942. Heden resten twee haaks tegenover elkaar geplaatste dienstgebouwen.


ID: 214027 | Bouwkundig element

Café 't Vertier en Roeë Zaul

Meldert-Dorp 1 (Aalst)
In 1880 wordt de woning gelegen op nummer 1 vergroot en het volume noordelijk hiervan, de zogenaamde Roeë Zaul, verkleind. Beiden zijn dan eigendom van Pieter van Mol, herbergier in Meldert. De gevels dateren vermoedelijk van toen; binnenin kunnen nog sporen van een oudere kern aanwezig zijn.


ID: 233 | Bouwkundig element

Theresianenklooster: herberg Brussel

Pontstraat 53 (Aalst)
Drielaags laatclassicistisch gebouw van zes traveeën onder zadeldak uit het einde van de 18de eeuw.; voorheen deel uitmakend van het Theresianenklooster, in 1786 verkocht en ingericht als herberg Brussel.


ID: 397 | Bouwkundig element

Sashuis

Roland Monteynestraat 39 (Aalst)
Het sashuis dateert uit het derde kwart van de 18de eeuw, is het enige overblijfsel van het 'Sas van Wieze' en was lange tijd in gebruik als afspanning. Tegen de zijgevel is, iets terugwijkend een wagenhuis aangebouwd van wat recentere datum, met bepleisterde gevels en geplaatst onder pannen zadeldak


ID: 245 | Bouwkundig element

Café De vrije jacht

Sint Jobstraat (Aalst)
Rijhuis van vier traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 254 | Bouwkundig element

Herberg

Sluierstraat 5 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee en een halve verdieping onder zadeldak. Baksteenbouw met verankerde gevel op arduinen plint, uit het begin van de 19de eeuw.