Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7 resultaten


ID: 11176 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch pand

Helmstraat 107 (Antwerpen)
Fabrieksgebouw, volgens de bouwaanvraag uit 1863 opgetrokken als leerlooierij door H. Meeus. In 1907 vormde Alfred Martougin de leerlooierij om tot de chocoladefabriek Chocolaterie Modèle, later Chololat Martougin. Neoclassicistisch dubbelhuis met bakstenen lijstgevel gemarkeerd door driehoekig verhoogde middentravee.


ID: 6884 | Bouwkundig element

Chocolat Meurisse

Hoveniersstraat 2-4 (Antwerpen)
Chocoladefabriek "Chocolat Meurisse" in art-nouveaustijl, opgetrokken in 1910 naar een ontwerp van de architect Jules Dries. Het complex werd in 1981-1982 gesloopt voor de bouw van het Antwerps Diamantcentrum.


ID: 4215 | Bouwkundig element

Chocolaterie Anversoise Aug. Brees & Ad. Swolfs

Kaasstraat 4-6 (Antwerpen)
Chocoladefabriek gebouwd in opdracht van de vennoten Aug. Brees en Ad. Swolfs, naar een ontwerp door door aannemer-architect Adolphus Kockerols uit 1892, uitgebreid met een machinekamer en kantoor door architect Jos. Bascourt in 1896.


ID: 26788 | Bouwkundig element

Maalderij Capiteyn

Halvemaanstraat 137 (Gent)
Vrijstaande woning met bijhorende bedrijfsgebouwen, achterin gelegen tussen de huizenrij van de Halvemaanstraat en de Antwerpsesteenweg. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Eigenlijke maalderij ondergebracht in een voormalig koetshuis achter en parallel met het woonhuis, opgetrokken midden 19de eeuw. Bakstenen rechthoekig gebouw van één verdieping met vierkante bakstenen schoorsteen.


ID: 18554 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw

Ottergemsesteenweg 25 (Gent)
Oorspronkelijk chocoladestoomfabriek Wauters, voormalig woonhuis met burelen gelegen aan de straat: breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Achterliggende fabriek met bewaarde schoorsteen. Volgens kadastergegevens werd aangevangen in 1898 met de bouw, met uitbreidingen van eerste kwart 20ste eeuw.


ID: 13213 | Bouwkundig element

Herenhuis

Meylstraat 20-22 (Hove)
Oorspronkelijk een neoclassicistisch herenhuis, uit de tweede helft van de 19de eeuw; schuin ingeplant ten opzichte van de rooilijn en gelegen in beboomde tuin afgesloten met ijzeren hek.


ID: 51523 | Bouwkundig element

Coöperatieve bakkerij Ons Eigen Brood

Meensestraat 99-101 (Izegem)
Voormalige coöperatieve bakkerij opgericht in 1913.