Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1857 resultaten


ID: 38364 | Bouwkundig element

Hof ter Haeghen

Kapellestraat 191 (Zulte)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, woonhuis vernieuwd midden 19de eeuw, L-vorm gebouwde bakstenen schuur en wagenhuis, stallen en bakhuis, toegankelijk via populierendreef.


ID: 38449 | Bouwkundig element

Kapel Ter Zwiekeswal

Kerkstraat (Zulte)
Bakstenen kapel met voor- en achtertuitgevel, onder zadeldak, gedateerd 1825.


ID: 38454 | Bouwkundig element

Kasteel Meheus

Kerkstraat 39 (Zulte)
Neoclassicistisch landhuis gebouwd in 1853, voormalig koetshuis en stallen vernieuwd circa 1910, gelegen in omringend park.


ID: 38366 | Bouwkundig element

Kasteel Te Lake

Leie Linkeroever 37 (Zulte)
Classicistisch kasteel met koetshuis en bijgebouw, gebouwd in 1748, kasteel met vleugeldeur in rococostijl geplaatst na 1889, gelegen binnen een vijfhoekige omgrachting, toegankelijk via een brug.


ID: 130117 | Landschappelijk element

Eikendreef als deel van ganzenvoet  kasteeldomein Beerlegem

Beekmeers, Kasteeldreef (Zwalm)
De eikendreef heeft een lengte van 340 meter en is onderdeel van een ruimer drevenstelsel in de vorm van een ganzenvoet. Dit is een drevenpatroon bestaande uit vijf dreven die vertrekken aan de voorhof van het kasteel. Het betreft hier een relatief jonge eikenaangeplant binnen de contouren van een op de kadasterkaart ingetekende percelering.


ID: 45212 | Bouwkundig element

Watermolen Vanderlindensmolen

Biestmolenstraat (Zwalm)
Achterin gelegen koren- en oliewatermolen, vermoedelijk opklimmend tot de 11de eeuw, bakstenen molengebouw onder afgewolfd pannendak met verankerd jaartal 1801.


ID: 200912 | Landschappelijk element

Kasseiweg Borstekouterstraat

Borstekouterstraat (Zwalm)
Het gekasseide deel van de Borstekouterstraat is gelegen in het centrum van de dorpskom van Roborst.


ID: 200869 | Landschappelijk element

Kasseiweg Brouwerijstraat

Brouwerijstraat (Zwalm)
Deze kasseiweg getuigt van een bepaalde, uiterst belangrijke en langdurige fase in de evolutie van infrastructuurwerken in casu de wegenbouw.


ID: 130116 | Landschappelijk element

Kasteeldreef kasteeldomein Beerlegem

Kasteeldreef (Zwalm)
De kasteeldreef, een drie meter brede kasseiweg, met aan beide zijden een lijnaanplanting van opgaande beuken. De oude beukendreef is omstreeks 1985 gekapt en succesvol heraangeplant. De dreef bestaat uit twee bomerijen met een tussenafstand van zeven meter. De bomen in de rijen zijn eveneens met een tussenafstand van zeven meter geplant. De dreef heeft een lengte van 360 meter en voorzag in een lommerrijke toegangsweg naar het kasteel.


ID: 130118 | Landschappelijk element

Tamme kastanjedreef als deel van ganzenvoet kasteeldomein Beerlegem

Kasteeldreef (Zwalm)
De tamme kastanjedreef heeft een lengte van 310 meter en is onderdeel van een ruimer drevenstelsel in de vorm van een ganzenvoet en dateert uit de periode van de heraanleg van het park tussen 1814 en 1830. De ganzenvoet is een drevenpatroon bestaande uit vijf dreven die vertrekken aan de voorhof van het kasteel. Het betreft hier een zéér jonge aanplant binnen de contouren van een op de kadasterkaart ingetekende percelering. De plantafstand tussen de bomenrijen is twaalf meter en is acht meter in de rijen.