Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

386 resultaten


ID: 6888 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen G. Van Groeningen & Cie

Indiëstraat 16 (Antwerpen)
Complex met kantoren, graanmagazijnen, paardenstallen, een smidse en schrijnwerkerij tussen Indiëstraat en Napelsstraat, opgetrokken door de Naamlooze Bouwmaatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de firma G. Van Groeningen & Cie.


ID: 6986 | Bouwkundig element

Noorderpershuis

Indiëstraat 21A, Kattendijkdok-Oostkaai 3 (Antwerpen)
Eerste hydraulische perscentrale, in 1877-1878 gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsingenieur Gustave Royers. Het dreef al de havenwerktuigen, sluizen en bruggen aan van de Noorderdokken tot aan de zuidkant van de Royerssluis en het Amerikadok.


ID: 6242 | Bouwkundig element

Annex van de Handelsbeurs

Israelietenstraat 5 (Antwerpen)
Gebouw in neogotische stijl opgetrokken in opdracht van de stad Antwerpen als annex van de Handelsbeurs. Het kwam in twee fasen tot stand, de twee rechter traveeën naar een ontwerp door de architect Joseph Schadde uit 1870-1871. Bouwjaar noch ontwerper van de vier linker traveeën zijn gekend.


ID: 5058 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw in neoclassicistische stijl

Jan van Lierstraat 4 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in neoclassicistische stijl, opgetrokken in opdracht van de weduwe Van Kerckhoven uit Merksem, naar een ontwerp door de architecten Léonard en Henri Blomme uit 1887. Voor de nieuwbouwconstructie werd een rij van zes huizen gesloopt. Het Madonnabeeld dat tegen de gevel van één van deze panden bevestigd was, verhuisde in 1891 naar het aanpalende pand.


ID: 6958 | Bouwkundig element

BP-building

Jan Van Rijswijcklaan 162 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in naoorlogs modernisme gebouwd in opdracht van BP Belgium, de Belgische vestiging van olieproducent The British Petroleum Company. Het ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, voor de uitvoering geassisteerd door Joseph Reusens, dateert van 1959-1960.


ID: 5064 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw in beaux-artsstijl

Jezusstraat 16-18 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Georges Matthyssens uit 1910. De voorbouw werd uitgebreid met de drie linker traveeën, naar een ontwerp door de architect Adolphe Van Coppernolle uit 1920.


ID: 5080 | Bouwkundig element

Pakhuis met kantoren in art-nouveaustijl

Jodenstraat 24 (Antwerpen)
Pakhuis met kantoren in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de firma Van de Putte & Cie, naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1912. Het gebouw behoort tot de allervroegste realisaties van Vincent Cols en Jules De Roeck, die datzelfde jaar een gezamenlijke praktijk oprichtten.


ID: 4198 | Bouwkundig element

Helvetiahuis, kantoorgebouw Steinmann and C°

Jordaenskaai 24 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in neogotische en neotraditionele stijl, op de hoek van Jordaenskaai en Vleeshuisstraat, gebouwd in opdracht van de reder Daniel Steinmann-Haghe, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1904. Het complex leunt aan tegen een fragment van de burchtmuur uit het eerste kwart van de 13de eeuw.


ID: 305016 | Bouwkundig element

Natiënhuis, Kantoorgebouw Debenham & Cie

Jordaenskaai 25 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in neogotische en neotraditionele stijl. Het pand kwam in twee bouwfasen tot stand tussen 1904 en 1911, met nog een laatste uitbreiding in 1946, en incorporeert een fragment van de burchtmuur uit het eerste kwart van de 13de eeuw.


ID: 214766 | Bouwkundig element

Antwerp Medical and Professional Building

Karel Oomsstraat 44 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van het consortium Verenigde Eigenaars, naar een ontwerp door de architect J. Misselyn uit 1970. Het trapeziumvormige complex neemt het hoekperceel in van de Karel Oomsstraat met de Korte Lozanastraat.