Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

49 resultaten


ID: 30473 | Bouwkundig element

Kapelanie van de Sint-Pieterskerk

Rijselstraat 122 (Ieper)
Kapelanie van de Sint-Pieterskerk, naar ontwerp van architect J. Hircout (?) (Oostende) van 1923.


ID: 71893 | Bouwkundig element

Kapelanie

Meierstraat 48 (Kinrooi)
Alleenstaand burgerhuis van het dubbelhuistype, uit het derde kwart van de 19de eeuw. In 1913 vestigen zich hier de zusters van het Heilig Hart van Maria uit Hannuit, om de meissjesschool te leiden.


ID: 59917 | Bouwkundig element

Lutgardiskapelanie

Loodwitstraat 28, 28A (Kortrijk)
Hedendaags bedehuis met bijhorend woonhuis van de kapelaan, opgetrokken in 1973 naar ontwerp van Jan De Jaegere. Het geheel staat in relatie met de groene omgeving.


ID: 59939 | Bouwkundig element

Dekenij en elektriciteitscabine

Marksesteenweg 52 (Kortrijk)
Tot de Tweede Wereldoorlog woonplaats van de kapelaan van de Magdalenakapel. Bakstenen breedhuis uit het begin van de 20ste eeuw, geïnspireerd door de Engelse cottage-architectuur. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel centraal gemarkeerd door muurnis met Heiligenbeeld. Portaal onder afdak rustend op korbelen. In 1935 links uitgebreid met elektriciteitscabine.


ID: 47878 | Bouwkundig element

Kapelanie

Wiezeplein 7-9 (Lebbeke)
Woning teruggaand op vroegere kapelaanswoning van zes traveeën met één bouwlaag en mansardedak, volgens archiefdocumenten gebouwd in 1772 door F. Moens, tevens onderpastoor; volgens het kadasterarchief vergroot in 1836, aangepast en gedeeltelijk herbouwd in 1925.


ID: 307110 | Bouwkundig element

Kerk en gemeenschapscentrum Sint-Joannes-Bosco

Ortolanenstraat 4-6 (Leuven)
De Sint-Joannes Boscokerk is een brutalistische zaalkerk met gemeenschapscentrum en pastorie, opgetrokken in betonblokken in 1967-1970 naar ontwerp van architect Marc Dessauvage, gekend voor zijn vooruitstrevende en brutalistische ontwerpen van zogenaamde ‘huis- of woonkerken’. De Don Boscokerk kreeg reeds van bij het ontwerp een verregaand multifunctioneel gebruik als gemeenschapscentrum en is een architecturale getuige van de post-conciliaire theologische opvattingen.


ID: 42463 | Bouwkundig element

Kapelaanswoning van het Begijnhof

Schapenstraat 103 (Leuven)
In de tweede helft van de 18de eeuw te dateren breedhuis, opgetrokken in baksteen met verwerking van zandhoudende kalksteen en opgevat als een dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak.


ID: 70261 | Bouwkundig element

Onderpastorie of kapelanie Sint-Rictrudisparochie

Dorpplaats 15 (Lo-Reninge)
De onderpastorie of kapelanie, aan de noordzijde van de kerk, werd in 1919-1924 heropgebouwd. Ze vormt een goed voorbeeld van verzorgde wederopbouwarchitectuur door de genoemde architecten Charles Pil en Henri Carbon. Breed huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Verzorgde baksteenarchitectuur met historiserende en regionalistische inslag. Links aansluitend, omlijst tuinpoortje geflankeerd, links door twee paardenkastanjes.


ID: 70107 | Bouwkundig element

Kapelanie

Oude-eiermarkt 9 (Lo-Reninge)
De kapelanie werd oorspronkelijk in 1630 gebouwd als gastenverblijf en kapelanie van de Sint-Pietersabdij. Zware beschadiging tijdens de Eerste Wereldoorlog; heropgebouwd naar ontwerp van de architecten C. Pil en H. Carbon. Baksteenarchitectuur met historiserende en regionalistische inslag.


ID: 80157 | Bouwkundig element

Kapelanie

Kerkweg 14 (Lommel)
Van een voortuintje voorzien en door drie acacia's beschaduwd alleenstaand hoekhuis met dubbelhuisopstand van 1911.