Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

227 resultaten


ID: 14030 | Bouwkundig element

Schoolgebouw

Laarstraat 24 (Rumst)
Neogotisch gebouw op T-vormig grondplan van 1880, vooraan dubbelhuis van twee bouwlagen, haaks hierop vleugel van één bouwlaag.


ID: 14349 | Bouwkundig element

Gemeentelijke jongensschool

Verbertstraat 53-55 (Schoten)
Neogotische vleugel aan de straatzijde bestaande uit een onderwijzerswoning en aanleunende klaslokalen, van 1865-68 naar ontwerp van architect Eugeen Gife.


ID: 14359 | Bouwkundig element

Instituut Sint-Cordula

Wilgendaalstraat 5-7 (Schoten)
De oude neogotische gebouwen bevatten van oost naar west: kapel, achteruitwijkende kloostergebouwen, klaslokalen, gegroepeerd rond kleine tuin, verderop beroepsschool.


ID: 59089 | Bouwkundig element

Kleuterschool en parochiecentrum Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Watervliet

Kloosterstraat 18 (Sint-Laureins)
Vrije gemengde kleuterschool, opgericht als privéschool voor meisjes in 1879. Oorspronkelijk gebouw van zeven traveeën opgetrokken uit baksteen onder pannen schilddak. Uitgebreid met een kleuterschool in 1910 en bediend door de zusters franciscanessen van Gent die ernaast een kloosterhuis oprichtten. Nieuwe aansluitende vleugel van elf gelijkaardige traveeën en nog eens vier traveeën toegevoegd in 1912, onder doorlopend pannen zadeldak.


ID: 58344 | Bouwkundig element

Klooster, school en parochiezaal van Sint-Jan-Baptistparochie, Bentille

Moerstraat 2-3 (Sint-Laureins)
Haaks op de straat ingeplante schoolvleugel van veertien traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak uit 1931. Ten zuiden van het schoolgebouw, nieuw klooster op vierkante plattegrond met aanpalende iets dieper gelegen kapel, beide uit 1936 naar ontwerp van architect De Boever. Kloosterhuis in villastijl met twee bouwlagen en zwart pannen tentdak met centrale dakkapel. Bakstenen kapel met bepleisterde voorpuntgevel voorzien van kruisbeeld.


ID: 14187 | Bouwkundig element

Vrije gesubsidieerde lagere en kleuterschool

Dorpsstraat 61 (Stabroek)
Aan de straat gelegen gebouw waarin administratie, woning en klaslokalen en achterin gelegen complex waarin klaslokalen, van 1978-79 en 1982 naar ontwerp van Fons Mertens.


ID: 300094 | Bouwkundig element

Mariaschool

Nieuwstraat 17 (Tervuren)
Het in nieuwe zakelijkheid opgetrokken hoofdgebouw werd in 1927 gebouwd naar ontwerp van Lucien Van huffel, schrijnwerk vervangen maar de rechthoekige vleugeldeur en gevelniskapel bleven behouden.


ID: 86691 | Bouwkundig element

School- en kloostercomplex Regina Pacis

Ieperstraat 32 (Tielt)
School- en kloostercomplex Regina Pacis van de zusters apostolinen, bestaande uit diverse panden aan de straatzijde waarvan de oudste opklimmen tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 87122 | Bouwkundig element

Gesubsidieerde Vrije Basisschool

Kanegemstraat 168 (Tielt)
Gesubsidieerde Vrije Basisschool, voormalige kloosterschool, gelegen op de hoek van Kanegemstraat en Espestraat. Schoolgebouwen van twee bouwlagen in verankerde rode baksteen onder vernieuwde zadeldaken in Vlaamse pannen.


ID: 87573 | Bouwkundig element

Sint-Jan-Berchmansschool

Steenveldstraat 2 (Torhout)
Sint-Jan-Berchmansschool, volgens het kadaster in 1893 gebouwd door Maurice Vandewalle-Visart de Bocarmé en zoon Anatole, advocaat te Brugge (bouw van een klooster). Vandewalle was eigenaar van het domein Groenhove (zie Bosdreef). De familie de Potter d'Indoye schenkt de grond. Het bouwmateriaal wordt aangeleverd door de families de Maere (zie Zeeweg) en van Caloen. Opening van de school met lager onderwijs, bewaarschool en speldewerkklassen in 1892 door twee zusters van de Heilige Familie (Aartrijke). Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het de enige Torhoutse school die zijn deuren niet sluit.