Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

120 resultaten


ID: 4648 | Bouwkundig element

Sint-Pauluskerk en dominicanenklooster

Sint-Paulusplaats 15, 20, Sint-Paulusstraat 8, Veemarkt (Antwerpen)
De Sint-Pauluskerk, het Predikherenpand en de Calvarieberg liggen ingeplant in het huizenblok dat omsloten wordt door de Veemarkt, de Nosestraat, de Sint-Paulusplaats, de Sint-Paulusstraat en de Zwartzustersstraat.


ID: 6181 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters kapucinessen

Sint-Rochusstraat 41 (Antwerpen)
Dit kloostercomplex werd aanvankelijk bewoond door kartuizers. Na de afschaffing van de contemplatieve kloosters door Jozef II dienden de gebouwen eerst als kazerne en later als suikerraffinaderij. In 1835 verhuisden de zusters kapucinessen naar deze locatie. De huidige gebouwen dateren vooral uit 1660-1677.


ID: 6299 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Andries

Waaistraat 1 (Antwerpen)
Laatgotische kruiskerk met schip en toren uit de eerste helft van de 16de eeuw, transept, hoogkoor en zijkapellen uit de 17de eeuw, en een barokke klokkentoren uit het tweede kwart van de 18de eeuw.


ID: 44927 | Bouwkundig element

Klooster en kerk van de zusters karmelitessen

Koning Albert-I-laan 43 (Blankenberge)
Complex uit het begin van de 20ste eeuw, zie aanduiding op in 1911 herziene kaart van het Militair Cartografisch Instituut, gesigneerd "F. Cosman Architecte Blankenberghe". Gele baksteenbouw op U-vormige plattegrond. De westwand wordt gevormd door de zuidgeoriënteerde kerk onder pannen zadeldak.


ID: 12643 | Bouwkundig element

Kloosterkerk Sint-Antonius van Padua en Sint-Franciscus van Assise

Gasstraat 4 (Boom)
Eénbeukig schip van vijf traveeën en koor van twee rechte traveeën met vlakke sluiting. Baksteenbouw onder zadeldak met opengewerkte spitse dakruiter.


ID: 31968 | Bouwkundig element

Kruisherenklooster van Colen

Colenstraat 1, 1A (Borgloon)
Voormalig kruisherenklooster van Colen, heden abdij Mariënlof. Het klooster van Kolen wordt gesticht door Maria van Colen, dochter van Abraham van Colen en Oda Roefs.


ID: 1909 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Bernardusabdij

Kloosterstraat 71 (Bornem)
Heilig Kruisklooster, samen met de omringende tuinen ingeplant op een uitgestrekt, ommuurd terrein tussen Kloosterstraat en Sint-Amandsesteenweg, eertijds volledig omgracht.


ID: 71033 | Bouwkundig element

Klooster van Gerkenberg

Meeuwerkiezel 88 (Bree)
Klooster met neogotische kloosterkerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Carmel, 1914-19, naar ontwerp van architect Pauwels. Oorspronkelijk karmelietenklooster, vanaf 1927 studiehuis en noviciaat, na 1966 bezinningstehuis van de Missionarissen van het Heilig Hart.


ID: 70879 | Bouwkundig element

Augustijnenklooster en -kerk

Vrijthof 10 (Bree)
Het klooster is een grosso modo rechthoekig complex, met ten westen de kapel en ten oosten het aanleunend kloosterpand. De barokke kloosterkerk van 1714-20 is een zaalkerk van zes traveeën, met een driezijdige koorsluiting.


ID: 82529 | Bouwkundig element

Klooster en kerk van de zusters Theresianen

Achiel Van Ackerplein 3 (Brugge)
Voormalig klooster en kerk van de zusters theresianen. Vanaf 1806 in gebruik als kazerne, later zogenaamd "Majoor Weylerkazerne". Voormalig klooster bestaande uit een kerk ten oosten van het plein en ten zuiden afgebakend door de Hugo Losschaertstraat; deels ingebouwd, nu leegstaand kloostergebouw, gelegen ten noorden van de kerk.