194 resultaten


ID: 345 | Bouwkundig element

Woonhuis Louis Paul Boon

Vogelenzang 4 (Aalst)
Gebouwd in 1952, naar ontwerp van architect Albert Bontridder. Woonhuis van Louis Paul Boon.


ID: 6391 | Bouwkundig element

Huys genaemt St Michiel

Albert Grisarstraat 24 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp door de architect Philippe Van Boxmeer uit 1897. Opdrachtgever was de Brugse kunstschilder Edmond Van Hove, die zich in 1899 met zijn gezin in Antwerpen vestigde.


ID: 6467 | Bouwkundig element

Woningcomplex Verswijver

Arthur Goemaerelei 22-24 (Antwerpen)
Complex gevormd door een herenhuis en een meergezinswoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van J. en P. Verswijver. Het ontwerp uit 1927 was één van de eerste gezamenlijke projecten van de architecten Paul Smekens en Carlos Van der Voodt.


ID: 6446 | Bouwkundig element

Kunstenaarswoning Alfred Van Neste

Arthur Goemaerelei 37 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de kunstschilder Alfred Van Neste, naar een ontwerp door architect Walter Van Kuyck uit 1905. Samengesteld uit een halfopen voorbouw en een geschrankte achterbouw, telt de rijwoning twee bouwlagen onder een complex zadeldak.


ID: 6452 | Bouwkundig element

Kunstenaarswoning Arseen Kennes

Arthur Goemaerelei 69 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de kunstschilder Arseen Kennes, naar een ontwerp door architect Frans Seroen uit 1913. Van het bouwproject maakte een intussen gesloopt schildersatelier deel uit, gelegen achteraan in de tuin, en met de woning verbonden door een galerij.


ID: 11158 | Bouwkundig element

Kunstenaarswoning Albert Poels

Arthur Matthyslaan 61 (Antwerpen)
Hoekhuis met de Thibautstraat, geïnspireerd door de nieuwe zakelijkheid, opgericht in 1938-1940.


ID: 6478 | Bouwkundig element

Woning en atelier van glazenier Albert Verhoeven

Ballaarstraat 8-10 (Antwerpen)
Woning en atelier van de glazenier Albert Verhoeven in een sobere art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Albert Gondrexon uit 1904, opgetrokken in 1905.


ID: 216773 | Bouwkundig element

Panamarenkohuis

Biekorfstraat 2 (Antwerpen)
Kunstenaar Panamarenko, geboren in Antwerpen op 5 februari 1940, woonde en werkte meer dan dertig jaar in deze woning op de stompe hoek van de Biekorf- en de Trapstraat.


ID: 11251 | Bouwkundig element

Woning Spies

Boekenberglei 265 (Antwerpen)
Sterk opengewerkte burgerwoning met artiestenstudio in nieuwe zakelijkheid, in 1935 gebouwd voor het echtpaar Spies naar een ontwerp van architect Eduard Van Steenbergen die ook instond voor de inrichting van de keuken en de meubilering van de woonkamer. Aan de oorspronkelijk slechts twee bouwlagen tellende woning werd in 1967 een verdieping toegevoegd naar een ontwerp van de Deurnese architect Lode Wouters.


ID: 303789 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Bolwerkstraat 6-8 (Antwerpen)
Twee aanpalende burgerhuizen in neoclassicistische stijl, kort na elkaar gebouwd naar ontwerpen door de architect Louis Hamaide uit 1891. Als eerste bouwde Hamaide nummer 8 voor eigen rekening. Als tweede kwam nummer 6 tot stand, in opdracht van de kunstschilder Charles Boom.