De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 56 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 ] Volgende

Metalen gashouder

Tragel zonder nummer, Aalst (Oost-Vlaanderen)

Metalen gashouder, zogenaamd van 1908: de geleidende constructie was samengesteld uit metalen liggers en I-balken, verstevigd door diagonale trekstangen. Telescopische cilinder van drie segmenten, in geklonken plaatijzer.

ID: 180

Monument Schelde Vrij

Marnixplaats zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

Centraal op het ronde, gekasseide Marnixplein domineert een twintig meter hoge beeldengroep. Het beeld is een realisatie van Jean-Jacques Winders, die samenwerkte met de beeldhouwers Louis Dupuis, Jaak de Braekeleer en Frans Floris.

ID: 200851

Kasteel Beukenhof

Beukenhofstraat 43-45, Kerkdreef 42, Anzegem (West-Vlaanderen)

Beukenhofstraat nr. 43. Kasteel z.g. "<italic>Beukenhof</italic>", vroegere benamingen zijn o.m. <italic>kasteel Wielemans</italic> of <italic>kasteel M. Moreels</italic>, opgetrokken in 1876 in opdracht van burgemeester K. Vlieghe. Volgens de kadastrale legger wordt het in 1880 opgetrokken. Koetshuis en stal volgen in 1883. In dat jaar aangekocht door G. Moreels uit Tiegem. Na 1901 deed h

ID: 81728

Kasteeldomein Hof ter Saksen

Haasdonkbaan 101, Beveren (Oost-Vlaanderen)

Het Hof ter Saksen bevindt zich op een uitgestrekt domein ten zuidwesten van het centrum van Beveren. Het domein bestaat uit een park van circa 10 hectare met het kasteel, de oranjerie en voormalige hoeve en als onmiddellijke bufferzone circa 25 hectare landbouwgrond.

ID: 17111

Gemeentehuis van Beveren

Stationsstraat 2, Beveren (Oost-Vlaanderen)

Gelegen op de hoek met de Stationsstraat, in 1863 'vernieuwd en heropgebouwd' naar ontwerp van architect Edmond Serrure (stedelijk bouwmeester van Sint-Niklaas) op de plaats van het toen vervallen 'Landhuis' van 1652.

ID: 17120

Gietijzeren lantaarn

Sint-Bavoplein zonder nummer, Boechout (Antwerpen)

Vierarmige gietijzeren lantaarn, geplaatst binnen bloemenperkje aan westzijde kerk, uit de tweede helft van de 19de eeuw.

ID: 87253

Pastorie van de Sint-Martinusparochie

Martinusstraat 34, Borgloon (Limburg)

Pastorie, gelegen in een ruime ommuurde tuin naast de kerk. Het ijzeren toegangshek is verankerd in twee hardstenen pilasters, identiek aan deze van het kerkhof. Eerste vermelding van een pastorie in 1624.

ID: 31882

Poortersloge

Academiestraat 18, Brugge (West-Vlaanderen)

Vergaderplaats van de Brugse poorters opgetrokken in begin 15de eeuw als een grosso modo vrijstaand hoekpand in laatgotische stijl met typerende beeldnissen cf. het eerder ontworpen stadhuis, begrensd door de Kraanrei ten zuiden en het huidige Jan van Eyckplein ten oosten Van 1417 tot 1715, ook zetel van "Het Genootschap van de Witte Beer", een ridderlijke steekspelvereniging, zie beer in linker beeldnis van de voorgevel.

ID: 29218

Stadhuis van Brugge

Burg 12, Blinde-Ezelstraat 1, Brugge (West-Vlaanderen)

Vanaf circa 1280 vergaderen de schepenen in het hier gelegen zogenaamde "Ghyselhuus", waarin ook de grafelijke gevangenis is ondergebracht. In het vierde kwart van de 14de eeuw gebeurt de afbraak van het vervallen gebouw.

ID: 29238

Stadswoning

Boeveriestraat 34, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van twee/één traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende herstelling van 2000-2001 naar ontwerp van architect E. Debruyn (Aalst). Verankerde bakstenen puntgevel, beigebeschilderd boven een grijze plint.

ID: 82429

Burgerhuis De Goude Rake

Braambergstraat 16, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gevel door middel van jaarankers gedateerd "1666". Ontpleisterde, verankerde trapgevel van baksteen (10 treden + topstuk).

ID: 81839

Samenstel van burgerhuizen

Braambergstraat 36-38, Brugge (West-Vlaanderen)

In zijn huidige vorm, samenstel van twee diephuizen van respectievelijk vier en drie traveeën en twee en een halve bouwlaag.

ID: 81848

Burgerhuis

Ezelstraat 2, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 16de eeuw tot het eerste kwart van de 17de eeuw, zie dakgebinte. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1994 naar ontwerp van architect P. Delacourt (Brugge) met betrekking tot gevels van achterhuis.

ID: 82559

Woonhuis van A. Duclos

Hendrik Consciencelaan 23, Brugge (West-Vlaanderen)

Voormalig woonhuis van A. Duclos zie gevelsteen met opschrift: "HIER OVERLEED/ KAN. ADOLF DUCLOS/ 1841-1925/ BRUGS HISTORICUS/ VLAAMS VOORMAN EN/ STICHTER DAVIDSFONDS/ BRUGGE/ DF. 1990". Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect Aimé Meyer (Brugge) in 1989-1990.

ID: 82447

Stadswoning

Hooistraat 29, Brugge (West-Vlaanderen)

Enkelhuis met 19de-eeuws uitzicht; vier traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak. Oorspronkelijk twee woningen in 1990 verbouwd tot één woning.

ID: 83280

Geen afbeelding beschikbaar

Hotel Vander Plancke

Mariastraat 7, Nieuwstraat 2, Brugge (West-Vlaanderen)

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit het tweede-derde kwart van de 18de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1957-1959 naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge) waarbij enkel de gevel is bewaard.

ID: 29523

Provinciaal Hof

Markt 3, Brugge (West-Vlaanderen)

T-vormig gebouw in neo-Brugse stijl met representatieve westvleugel als dominant, centraal element van de oostelijke Marktzijde; de oostelijke achtervleugel met vergaderfunctie is omgeven door een kleine binnenplaats en tuin aansluitend bij die van de ambtswoning van de gouverneur; in de zuidwestelijke oksel van beide vleugels bevindt zich het deels ingebouwde trappenhuis met de staatsietrap.

ID: 29455

Burgerhuis met rococo Maria-beeld

Sint-Jansplein 10, Brugge (West-Vlaanderen)

Breedhuis van vijf en vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen). Op de bredere penant boven de deur met buitentrap en ijzeren leuning, rococobeeld van Maria met Kind en lantaarn op ijzeren arm.

ID: 29693

Torenbrug

Torenbrug zonder nummer, Brugge (West-Vlaanderen)

De Torenbrug verbindt via het straatje, zogenaamd Torenbrug, de Spaanse Loskaai met de Gouden Handstraat, en loopt over de Gouden Handrei.

ID: 200803

Hoekhuis De Vossesteert

Vlamingstraat 92, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie/twee + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel met 17de-eeuwse kern.

ID: 29918

Je zoekopdracht leverde 56 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 ] Volgende
Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.