6 resultaten


ID: 200710 | Bouwkundig element

Luchthaven Deurne

Luchthavenlei zonder nummer (Antwerpen)
Luchthaven, aangelegd kort na de eerste Wereldoorlog, huidig luchthavengebouw in nieuwe zakelijkheid, van 1929-32 naar ontwerp van Stanislas Jasinsky.


ID: 56612 | Bouwkundig element

Internationale Luchthaven van Oostende

Nieuwpoortsesteenweg 889-891 (Oostende)
Grote site ingesloten tussen de grens met Middelkerke ten westen, de Nieuwpoortsesteenweg en de Duinkerkseweg ten noorden (Raversijde, Stene) en de Torhoutsesteenweg (Stene) ten oosten met als structurerend element de van west naar oost verlopende start- en landingsbaan.


ID: 56663 | Bouwkundig element

Luchthavengebouw

Steensedijk 186 (Oostende)
Voormalig luchthavengebouw van het Oud Vliegveld van Stene en tevens het enige resterende element hiervan.


ID: 80700 | Bouwkundig element

Domein Siberië

Middendijk 1 (Peer)
Domein, in 1909 door de Brusselse dokter Armand Denisty gekocht, dat jaar besloeg het domein 580 hectare. Het groeide uit tot een modelboerderij waar 250 mensen werkten.


ID: 71113 | Bouwkundig element

Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Luchthavenstraat 1/1 (Wevelgem)
Luchthavenstraat nr. 1/2. Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem, tevens vestingplaats van het educatief luchtvaartcentrum "Flanders Aviation Society". Voorheen hospitaalbunker voor de ter plekke gestationeerde Luftwaffemanschappen, opgetrokken in de Tweede Wereldoorlog. Vliegveld aangelegd in 1916 door het Duitse leger. Oorspronkelijk 29 ha. groot, uitgebreid tot 6


ID: 40894 | Bouwkundig element

Luchthaven Brussel Nationaal

Luchthaven Brussel Nationaal 1 (Zaventem)
De nationale luchthaven is ingeplant op een omvangrijk terrein dat zich uitstrekt over het noordelijke deel van Zaventem, een deel van Diegem en Steenokkerzeel.