Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

34 resultaten


ID: 7380 | Bouwkundig element

Noodwoningen Noordschippersdok

Noordschippersdok 2-22, 23-66, 67-87 (Antwerpen)
Geheel van zesenzestig noodwoningen gegroepeerd in twee parallelle rijen, gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp door de architect Edward Craeye uit 1919, uitgevoerd in 1919-1921. Gesloopt voor een nieuwbouwwijk in 1993.


ID: 135398 | Landschappelijk geheel

Westhoekduinen, duinen van Cabour, De Moeren en plateau van Izenberge

Adinkerke, De Panne (De Panne), Bulskamp, De Moeren, Houtem, Veurne (Veurne)
Dit gebied omvat het gave zeeduinlandschap van strand en jonge duinen (Westhoekduinen, Krakeelduinen, het Calmeynbos en de Oosthoekduinen), het open poldergebied van Adinkerke, de fossiele binnenduinen van Adinkerke-Ghyvelde (met het domein Cabour en het Garzebekeveld), het rationeel ingerichte droogmakerijlandschap van de Frans-Belgische Moeren met een ringsloot, enkele resterende poldermolens en de zogenaamde Buitenmoeren en de overgang naar het Plateau van Izenberge met de dorpskernen van Houtem en Wulveringem en talrijke historische hoeven en gehuchten met landelijke bebouwing. De panoramische zichten naar de zee en naar het binnenland bieden weidse vergezichten.


ID: 305124 | Bouwkundig element

Noodwoning Koning Albertfonds

Moeresteenweg 102 (De Panne)
Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een barak die kort na de Eerste Wereldoorlog werd opgetrokken.


ID: 48863 | Bouwkundig element

Bastion VIII

Begijnhoflaan, Nieuw Kwartier 31-32, 41-43, 44-45, 47 (Dendermonde)
Voormalig Bastion VIII met rest van holtraversen, verlande hoofdgracht palend aan de voorgracht en lunet met kruitmagazijn. Nu natuureducatief reservaat. Site aanvankelijk onderdeel van de middeleeuwse vestingmuur met voorliggende gracht verbonden met de Oude Dender.


ID: 308498 | Bouwkundig element

Historisch gereconstrueerde noodwoning Koning Albertfonds

Ijzerdijk 46 (Diksmuide)
Historisch gereconstrueerde houten noodwoning van het Koning Albertfonds, van het type Zanen & Moenaert. Voor de bouw van de noodwoning werd een beroep gedaan op elementen van drie authentieke barakken van het Koning Albertfonds, opgericht na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 13113 | Bouwkundig element

Noodwoningen

Callebeekstraat 209-211, 219-223, 233, 237 (Hemiksem)
Rechthoekige gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken, van 1950-52.


ID: 32694 | Bouwkundig element

Noodwoning

Eikelstraat 2 (Heuvelland)
Semipermanente woning uit het begin van de jaren 1920. Sier- en moestuin voor en achter het huis. Laag dubbelhuisje van drie traveeën onder geknikt, kort overstekend zadeldak. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen boven een gecementeerde plint. Nutsgebouwtje onder lessenaarsdak tegen rechter zijgevel.


ID: 303887 | Bouwkundig element

Noodwoning

Ijzerstraat 31 (Hoeilaart)
Noodwoning van het type Jouret et Speltinckx van na de Eerste Wereldoorlog. De woning werd op 1 december 1925 in gebruik genomen.


ID: 215700 | Bouwkundig element

Versteende noodwoning Koning Albertfonds

Abelestraat 13 (Ieper)
In oorsprong demonteerbare houten barak van het Koning Albertfonds, van het type Zanen en Moenaert, 9 x 6 meter.


ID: 30864 | Bouwkundig element

Noodwoning type Jouret & Speltinckx

Bellewaardestraat 3A (Ieper)
Noodwoning van het Koning Albertfonds, type Jouret & Speltinckx. In oorsprong telde de lage woning zes traveeën onder een kort overstekend zadeldak met mechanische pannen. Buitenmuren bestaande uit stijl- en regelwerk in beton, met invulling van betonplaten volgens het principe van twee vakken per kamer, al dan voorzien van een vensteropening.