Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1988 resultaten


ID: 84986 | Bouwkundig element

Café met linde

Lange Wegel 102 (Wetteren)
Café "De Noteloze Notelaar" uit de tweede helft van de 19de eeuw, gelegen op straathoek van Lange Wegel met Warandestraat en grenzend aan het als landschap beschermde duingebied "De Blakken - Speelbos". Op het terras staat een linde.


ID: 131632 | Landschappelijk element

Zilverlinde bij café De Noteloze Notelaar

Lange Wegel 102 (Wetteren)
Linde bij café "De Noteloze Notelaar", gelegen op de straathoek van Lange Wegel met de Warandestraat. Merkwaardige zilverlinde (Tilia petiolaris), geënt op stam, voortgaande op de stamomtrek opklimmend tot het begin van de 20ste eeuw en mogelijk afgebeeld op prentbriefkaart van rond 1910.


ID: 131220 | Landschappelijk element

Opgaande fladderiep in voortuin

Maelbroekstraat 45 (Wetteren)
Een zeldzame fladderiep staat in de voortuin bij een woning. De meeste fladderiepen die in de erfgoedinventaris zijn opgenomen zijn oude knotvormen of hakhoutstoven, dit exemplaar hier in de Maelbroekstraat is een opgaand exemplaar.


ID: 132085 | Landschappelijk element

Opgaande eik bij oude kleiwinning

Volkershouw 20 (Wetteren)
Een zwaar ontwikkelde en mooi gevormde zomereik markeert hier een oude gebruiksgrens. De vroegere straatnaam "de Kalleistraat" verwijst naar een gebied waar klei werd ontgonnen voor het maken van bakstenen. De eik staat als hoekboom op een taludje bij een vroegere kleiwinning.


ID: 302177 | Landschappelijk element

Twee geënte bruine beuken

Wegvoeringstraat 44 (Wetteren)
Collectie parkbomen in de stadstuin van de neoclassicistische burgerwoning, bestaande uit twee geënte bruine beuken, een Amerikaanse tulpenboom en een geënte gewone esdoorn met bonte bladeren.


ID: 71098 | Bouwkundig element

Hoeve Kloosterhof

Lauwestraat 168-170 (Wevelgem)
De hoevegebouwen vormen het voormalige neerhof van de verdwenen Guldenbergabdij. De omwalde hoeve wordt omgeven door een ommuurde moestuin en weilanden. 18de-eeuwse hoevegebouwen met gesloten opstelling op rechthoekige plattegrond. Lange oostelijke erfoprit afgezoomd door platanen en gemarkeerd door eenvoudig poortgebouw onder pannen zadeldak.


ID: 305868 | Landschappelijk element

Opgaande zilverlinde als vredesboom

Lode De Boningestraat (Wevelgem)
Naast de kerk van Wevelgem staat een opgaande zilverlinde. Dichtbij de linde stond een oorlogsmonument dat inmiddels verplaatst is naar de Vanackerestraat. De linde heeft een omtrek van 239 cm en een totale hoogte van 23 m.


ID: 71477 | Bouwkundig element

Kasteel van Moorsele

Sint-Maartensplein 14 (Wevelgem)
De donjon van het kasteel van Moorsele, gelegen op een omwalde motte, werd opgetrokken tussen 1418-1420 en 1443 op de resten van een ouder kasteel. De woonvleugel dateert van 1779, het koetshuis is 19de-eeuw. Twee venijnbomen flankeren de bakstenen brug.


ID: 306485 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom

Louis Marcelisstraat, Wijngaardlaan (Wezembeek-Oppem)
Aan de zuidzijde van het parkje tussen de Louis Marcelisstraat en de Wijngaardlaan, staat een herdenkingsboom, als onderdeel van een plantsoen. Deze linde is in 1975 geplant als herdenkingsboom, ter nagedachtenis van de bevrijding van de gevangenenkampen in 1945.


ID: 132083 | Landschappelijk element

Twee opgaande kapellinden Troost der Bedruktenkapel

Brugstraat 51 (Wichelen)
Op een kruispunt staat de kapel Troost der Bedrukten die geflankeerd wordt door twee Hollandse lindes. Het gaat om opgaande bomen die samen met de kapel een beeldbepalend element vormen.