Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1335 resultaten


ID: 216728 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Willibrordusparochie

Sint Willebrordusstraat 12 (Brecht)
De pastorie van de Sint-Willibrorduskerk werd ontworpen door provinciaal architect Eugeen Gife. De plannen in het archief van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen dateren van 1871-1872.


ID: 54407 | Bouwkundig element

Onderpastorie

Kerkstraat 16 (Bredene)
Deels vrijstaande onderpastorie, voorheen met voortuintje en met hek. In oorsprong bur­gerhuis, tevens eerste, voorlopige locatie van de in 1886 opge­starte kloosterschool. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak uit de tweede helft van de 19de eeuw


ID: 54406 | Bouwkundig element

Neogotische pastorie

Kerkstraat 8 (Bredene)
Gelegen te midden van tuin; gebouwd in 1908 naar ontwerp van architect Gustave Hoste (Tielt) ter vervanging van een oudere pastorie, een witgekalkt laag rijhuis aan de straat. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen); lage rechter zijvleugel van vier traveeën onder soortgelijke bedaking.


ID: 213920 | Bouwkundig element

Pastorie

Prinses Elisabethlaan 18-19 (Bredene)
Naar verluidt voormalige pastorie uit de 19de eeuw. Zes traveeën en twee bouwlagen. Beraapte lijstgevel met gietijzeren balkonleuning.


ID: 54381 | Bouwkundig element

Pastorie van parochie Sint-Theresia

Prinses Marie-Josélaan 9 (Bredene)
Pastorie van de parochie Sint-Theresia, met omhaagd voortuintje, uit jaren 1920.


ID: 70789 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Martinusparochie

Kerkstraat 6 (Bree)
Alleenstaand breedhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw, in neoclassicistische stijl. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Achter het huis een ommuurde tuin.


ID: 71046 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Trudoparochie

Pater Neyenslaan 2 (Bree)
Alleenstaand breedhuis in Maasstijl, gebouwd door de abdij van Averbode in 1726. Het gebouw lag oorspronkelijk op een omgracht kavel ten noorden van de Itter, maar de omgrachting verdween en nu is de voorgevel gericht naar een ommuurde tuin aan de Tongerlostraat. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, met afgewolfde dakkapellen; laadvenster boven de middentravee van voor- en achtergevel. Twee haakse, tegen de voorgevel aansluitende dienstgebouwen van drie traveeën en één bouwlaag onder schilddak.


ID: 301813 | Bouwkundig element

Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei met omgeving

Academiestraat, Biskajersplein, Blekersstraat, Carmersstraat, Engelsestraat, Genthof, Gouden-Handrei, Gouden-Handstraat, Hoornstraat, Jan van Eyckplein, Kandelaarstraat, Koningstraat, Kraanrei, Krom Genthof, Langerei, Langestraat, Leffingestraat, Minneboplein, Molenmeers, Oosterlingenplein, Schrijnwerkersstraat, Sint-Annakerkstraat, Sint-Annarei, Spiegelrei, Spinolarei, Strostraat, Torenbrug, Verversdijk, Wijnzakstraat (Brugge)
De Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei bevinden zich in de middeleeuwse kern van Brugge. Brugge ontwikkelde zich op drie zandruggen aan de Reie, de rivier die als hoofdader de stad doorkruist van zuid naar noord, met name van het Minnewater tot aan de Dampoort.


ID: 79648 | Bouwkundig element

Pastorie Pronkenburg

Amaat Vynckestraat 4 (Brugge)
Huidig gebouw dateert van 1877. Heden vrijstaand dubbelhuis met verankerde bakstenen lijstgevel, bepleisterd en beschilderd boven een grijze plint. Hoofdvolume van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Links lager volume van twee traveeën.


ID: 71806 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Niklaasparochie

Arendstraat 14 (Brugge)
Pastorie bij de Sint-Niklaaskerk. De pastorie is opgetrokken volgens de typisch 19de-eeuwse typologie van het genre met name een dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen.