Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

957 resultaten


ID: 208184 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Capucijnestraat (Ardooie)
Ook "Forches kapel" genoemd. Opgetrokken rond de jaren 1950 door echtpaar Deforche-Bouckaert aan de oostelijke toegang van hun hoeve, om genezing te bekomen. Roodbakstenen pijlerkapel onder zadeldakje met bekronend kruis. Beglaasde mijtervormige opening. Beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima.


ID: 207506 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Hallekapel

Cardijnlaan (Ardooie)
Pijlerkapel in rode baksteenbouw onder zadeldakje in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Getraliede spitsboognis waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw van Halle.


ID: 207513 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Salette

Duivelstraatje (Ardooie)
Opgetrokken in 1920 als dankbaarheid vanwege de gebroeders Vanhaverbeke, voor het genezen van tyfus na de Eerste Wereldoorlog. Pijlerkapel (bij nummer 2) in witgekalkte baksteenbouw, onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen met betonnen kruis op de nok.


ID: 207514 | Bouwkundig element

Kapel

Elstapstraat (Ardooie)
Gelegen in de graskant en geflankeerd door boom. In ruïneuze toestand.


ID: 207521 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Groenboomgaardstraat (Ardooie)
Opgetrokken circa 1950 door André Delarue als gelofte voor genezing. Gelegen bij de oprit van hoeve nummer 21 en geflankeerd door cipressen in een bloemperkje afgeboord met buxus. Taps oplopende bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje in rode mechanische pannen.


ID: 207522 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Groenestraat (Ardooie)
In de volksmond kapel van de Sparappel genoemd. Gebouwd in 1989 op de plaats van een vroegere staakkapel uit 1944, opgetrokken uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pijlerkapel in geelbruine baksteen onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen.


ID: 207525 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Onze-Lieve-Vrouwekapel met treurwilg

Hellestraat (Ardooie)
Opgetrokken in 1944 of 1945 (bij nummer 26) uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelegen onder treurwilg in bloemperkje met taxushaag. Driehoekige muurkapel opgebouwd uit rode baksteen, met blauwgeschilderde gecementeerde voorzijde en afgedekt door betonplaat.


ID: 207634 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Izegemsestraat (Ardooie)
Opgericht na de bevrijding in 1944 door de wijkbewoners (bij nr. 85) rond de Sterrestraat, als dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Driehoekige muurkapel in gecementeerde baksteen, met geelbakstenen omlijsting. Dekplaat en nokkruis in beton.


ID: 207864 | Bouwkundig element

Twee kapelletjes en calvariekruis

Kasteelstraat (Ardooie)
Bedevaartsite gelegen aan de rand van het Veldbos, als onverhard terrein tussen de bomen, met voorliggende betonnen bidbanken. Site opklimmend tot het midden van de 18de eeuw of vroeger. Nieuw houten kruis op nieuwe veldstenen Calvarieberg, onder nieuw houten afdak en achterwand. Links en rechts wordt het kruis geflankeerd door twee kapelletjes opgebouwd in ijzerhoudende veldsteen, onder zadeldakjes in mechanische pannen.


ID: 207879 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Kortrijksestraat (Ardooie)
Geïntegreerd in de tuinmuur van Kortrijksestraat nummer 27, voormalige onderpastorie, heden dierenartspraktijk. Na de bevrijding in 1944 wordt op de hoek van de Prinsendreef met de Kortrijksestraat, een kapelletje opgericht, met opschrift: "UIT DANKBAARHEID".