Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

62 resultaten


ID: 27134 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Refuge van de abdij van Ename met tuin

Grachtschelde 11 (Oudenaarde)
Heden langgerekt blok van twee bouwlagen onder drie zadeldaken. Bak- en zandsteenbouw met beraapte gevels. Oudere middenpartij vermoedelijk uit de tweede helft van de 17de eeuw. In zuidelijke hoek van tuin, rechthoekig prieel met ingebouwd rond belvedère-torentje afgedekt met koepeldakje, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.


ID: 27202 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Kattestraat 28-30 (Oudenaarde)
Heden twee rijhuizen met eenzelfde gecementeerd parement en gevelcompositie, twee en drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met oude kern, aangepast in 1926 naar ontwerp van architect G. Decordier. Deels bewaard achterhuis van heden drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met rechter zijgevel afgewerkt met vlechtingen, minstens opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 27205 | Bouwkundig element

Refugiehuis van de abdij van Petegem

Kattestraat 32 (Oudenaarde)
Refugehuis van de abdij van Petegem. Hoekpand met verankerde bak- en zandsteenbouw, oorspronkelijk palend aan de stadsgracht en één ensemble vormend met nummer 28-30. Huidige lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen onder hoog zadeldak, en haaks achteraanbouwsel, minstens opklimmend tot de 17de eeuw. Rechts deels gesloopt voor de straataanleg circa 1880. Houten Onze-Lieve-Vrouwekapelletje.


ID: 27254 | Bouwkundig element

Burgerhuis Cambier

Markt 41 (Oudenaarde)
Diephuis van oorspronkelijk drie bouwlagen met inbegrip van de huidige kelderverdieping en met trapgeve, aangepast in de 19de eeuw als bepleisterde lijstgevel met toevoeging van bovenste bouwlaag. Oudste kern van Doornikse breuksteen opklimmend tot 12de eeuw. In de tuinmuur, 16de-eeuws rondboogpoortje met omlijsting van zandsteen.


ID: 22877 | Bouwkundig element

Refugiehuis van de abdij van Averbode

Clockemstraat 5, 5A, Ursulinenstraat 7 (Sint-Truiden)
Thans klooster der zusters ursulinen.Het refugiehuis vormt in zijn huidige toestand een vierkant complex, met centrale binnenkoer. Eind 19de, begin 20ste eeuw werden de overige gebouwen toegevoegd aan de Sluisbergstraat en een gedeelte der Ursulinenstraat.


ID: 22798 | Bouwkundig element

Refugiehuis van de predikheren van Maastricht

Houtmarkt 7 (Sint-Truiden)
Fraai classicistisch huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gedateerd 1784 op het fronton (ANNO MDCC/ LXXXIV) en op de deurwaaier.


ID: 22922 | Bouwkundig element

Refugiehuis van de abdij van Herkenrode

Schepen Dejonghstraat 16 (Sint-Truiden)
Thans gedeelte van het Sint-Trudo-instituut. In zijn huidige vorm een U-vormig complex, waarvan de gebouwen gegroepeerd zijn rondom een binnenplaats.


ID: 43056 | Bouwkundig element

Refugiehuis

Veldbornstraat 16 (Tienen)
Burgerhuis uit de 17de eeuw in traditionele bak- en zandsteenstijl, aangepast in de 19de eeuw.


ID: 134227 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Refugiehuis met restanten van een park

Veldbornstraat 16-18 (Tienen)
Voormalig refugehuis van de abdij van Tongerlo, in 1794 verkocht door de abdij aan Pierre-Joseph Michotte en in 1897 aangekocht door de Franse zusters augustinessen voor de huisvesting van hun kloostergemeenschap ('Maison Sainte-Eugénie'); refugiehuis, met poort met koetsdoorgang en wagenhuisvleugel uitgevend op de binnenkoer, omgeven door een ommuurd landschappelijk park van 50 waarvan slechts enkele bomen en sporen in het reliëf bewaard bleven.


ID: 37297 | Bouwkundig element

Koninklijk Atheneum

Moerenstraat 4 (Tongeren)
Sterk gerestaureerd, U-vormig gebouw, alleenstaand en wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat; recente schoolgebouwen in de onmiddellijke omgeving.