39 resultaten


ID: 16448 | Bouwkundig

Parochiekerk Sint-Mildreda

St.-Mildredaplein zonder nummer (Alveringem)
Georiënteerd bedehuis midden een door linden en haag omringd kerkhof; koorpartij grenzend aan de Groenestraat; roepsteen links van het portaal.


ID: 78641 | Bouwkundig

Kerkhof Sint-Pieters-Banden met roepsteen

Veerstraat zonder nummer (Berlare)
Omringend kerkhof op ovale plattegrond, grotendeels afgesloten door een haag met uitzondering van de recht afgesloten voorzijde. Bakstenen kerkhofmuur met hekwerk op bakstenen voet en axiaal toegangshek aan samengestelde bakstenen pijlers, naar ontwerp van architect J. Goethals van 1907.


ID: 74078 | Bouwkundig

Parochiekerk Sint-Lambertus

Steenweg 39 (Brakel)
Dorpskerk met georiënteerd koor afwijkend naar het noorden, schuin ingeplant op hoek Hollebeekstraat. Ingeplant midden een cirkelvormig kerkhof met omringende manshoge bakstenen kerkhofmuur afgedekt door ezelsrug en met steunberen.


ID: 54405 | Bouwkundig

Parochiekerk Sint-Rickier, Bredene-Dorp

Kerkstraat zonder nummer (Bredene)
Georiënteerd, neogotisch bedehuis aan het oostelijk uiteinde van de dorpskom; omringend kerkhof afgezoomd door muur en kastanjebomen; bak­stenen hekpijlers, waarvan deze ten zuidwesten nog uit de 19de eeuw dateren.


ID: 214252 | Bouwkundig

Roepsteen

Clemensstraat zonder nummer (De Haan)
Ronde zogenaamde 'roepsteen' of kerksteen in beton. Gelegen tegen de zijgevel van het zogenaamd "Kloosterhof" (zie nummer 3) langs het kerkpad van de Sint-Clemenskerk.


ID: 48901 | Bouwkundig

Parochiekerk Sint-Ursmarus

Sint-Ursmarusstraat zonder nummer (Dendermonde)
De kerk is omgeven door een klein, met klinkers verhard plein met aan de noordzijde parkeerplaatsen en aan de zuidzijde de openbare weg. Dit kerkplein is aan de noordoostelijke zijde begrensd door de Schelde.


ID: 78516 | Bouwkundig

Heropgebouwde parochiekerk Sint-Jacob met omringend kerkhof

Sint-Jacobsplein 5 (Diksmuide)
De georiënteerde parochiekerk Sint-Jacob met omringend kerkhof werd heropgebouwd in 1923-1925.


ID: 306245 | Landschappelijk

Vredesboom en roepstenen

Dorpsstraat zn, Michielsplein zn (Hamont-Achel)
Tussen de kiosk en de kerk van Achel staat een opgaande winterlinde (Tilia cordata). Deze boom is aangeplant in 1919, ter herdenking aan de herwonnen vrede na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 80090 | Bouwkundig

Kiosk

Michielsplein zonder nummer (Hamont-Achel)
Kiosk, beschaduwd door een linde, de in 1919 geplante vrijheidsboom. De kiosk werd opgetrokken in 1935 naar ontwerp van het architectenbureau Lippens.


ID: 205420 | Bouwkundig

Herdenkingsmonument en roepsteen

Hulstedorp zonder nummer (Harelbeke)
Herdenkingsmonument voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, gelegen aan de noordzijde van de Sint-Pieterskerk.