Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

21 resultaten


ID: 51812 | Bouwkundig element

Schoenenfabriek La main d'art d'Iseghem

Prinsessestraat 192-196 (Izegem)
Eclectisch gebouwencomplex van de voormalige schoenenfabriek "La main d'art d'Iseghem" van G. Bourgeois-Wyckhuyse alvast opklimmend tot 1932 en in werking tot 1953. Gevel woonhuis nummer 194 en magazijn gerenoveerd in 1999. Gele baksteenbouw verfraaid met arduin voor onder meer sokkel, lekdrempels en muurbanden.


ID: 51921 | Bouwkundig element

Winkel Wenerdroom

Stationsstraat 33 (Izegem)
Drie traveeën en twee en halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Baksteenbouw met gebruik van witte baksteen.


ID: 9137 | Bouwkundig element

Schoenfabriek met winkelpand en huis

Oordegemdorp 3 (Lede)
Schoenfabriek met winkelpand en huis van de eigenaar, burgerhuis van het dubbelhuistype met twee bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak, uit begin 20ste eeuw.


ID: 9156 | Bouwkundig element

Schoenfabriek en directeurswoning

Oordegemkouter 90 (Lede)
Gesloten complex met onverharde binnenplaats met tuin; voormalige schoenfabriek met woonhuis van de eigenaar. burgerhuis van het dubbelhuistype met twee bouwlagen van zes traveeën onder zadeldak, uit midden 19de eeuw of de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 10610 | Bouwkundig element

Burgerhuis in nieuwe zakelijkheid

Predikherenlaan 55-57 (Lier)
Ruim burgerhuis met verzorgde voorgebouwde gevel van gele baksteen, naar ontwerp van C. Sol, jaren 1935-1940.


ID: 28472 | Bouwkundig element

Burgerhuis met schoenfabriek Baert Frères

Abeelstraat 25 (Ronse)
Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen uit het derde kwart van de 19de eeuw, met een rijkelijk uitgewerkte, bepleisterde lijstgevel met gemarkeerd middenrisaliet. In achterbouw gelegen voormalige schoenfabriek "Baert Frères", met herhaaldelijk uitgebreide en vernieuwde gebouwen tussen 1919 en 1976.


ID: 28724 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Hermesstraat 1 (Ronse)
In kern een woning uit de eerste helft van de 19de eeuw, van vier traveeën en twee bouwlagen met eenvoudige rechthoekige vensters en links zijrisaliet, volgens bouwplan van 1942 "gerestaureerd" na oorlogsschade naar ontwerp van architect Albert Massez.


ID: 87435 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lichterveldestraat 21 (Torhout)
Burgerhuis van circa 1937. Volgens het kadaster wordt in 1937 een groter perceel (tuin) gesplitst in twee waarop twee huizen (nummers 19, 21) worden gebouwd door de familie Vanneste, Torhoutse schoenhandelaren en -fabrikanten. In 1957 wordt het achterliggend schoenfabriekje bij het huis genomen. Interbellumwoning onder hoog oplopend pannen zadeldak. Markerend materiaalgebruik van gele en bruine geglazuurde baksteen, en beton voor dragende structuren en luifel (mogelijk ook voor de horizontaliserende balkonleuningen), deels bezet met geglazuurde tegeltjes.


ID: 76153 | Bouwkundig element

Schoenfabriek

Hoekstraat 39A (Wichelen)
Schoenfabriek Van Doorselaer, getuigend van de voorheen in de gemeente sterk vertegenwoordigde schoennijverheid. Omstreeks 1920 werd op deze locatie bij het ouderlijke huis van de familie Van Doorselaer met schoenfabricatie gestart.


ID: 205917 | Bouwkundig element

Talonfabriek Muylaert

Hille 196 (Wingene)
Voormalige talonfabriek Muylaert nu in gebruik als feestzaal zogenaamd In d’ Oude Talonfabriek. Laag bakstenen volume van tien traveeën diep en vijf traveeën breed onder sheddaken. Betonnen luifel met lage borstwering over volledige gevelbreedte.