9615 resultaten


ID: 436 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Kokerijstraat 16 (Aalst)
Semi-gesloten hoevetje met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Woonhuis van één bouwlaag, vijf oude en drie vernieuwde staltravee, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw en het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99 (Aalst)
Semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen en golfplaten), gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoevetje met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 440 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Verzorgde semi-gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen, golfplaten) gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 171 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Paddenvijverstraat 4 (Aalst)
L-vormig hoevetje met tuintje, aansluitend bij nummer 2. Boerenhuis met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 215 | Bouwkundig element

Huis Erve de Stove

Pontstraat 2, Stoofstraat zonder nummer (Aalst)
Ligging op de hoek van Sint-Martensplein met hierop uitziende aanhorigheden. Aan Pontstraat: dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder afgesnuit zadeldak (kunstleien), gecombineerd met schilddak over de drie traveeën van de zijgevel.


ID: 396 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Pontweg 42 (Aalst)
Verzorgde semi-afgesloten hoeve met kleine voortuin ingeplant aan de straat. Bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een vierkant aarden erf.


ID: 444 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Putte

Putstraat 161 (Aalst)
Oude pachthoeve van de abdij van Affligem. Voorheen waarschijnlijk een gesloten hoeve. Enigszins geïsoleerd gelegen in een bosrijke omgeving.


ID: 76230 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Sinte Apoloniastraat 150 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats en opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw en later.