9569 resultaten


ID: 436 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Kokerijstraat 16 (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Woonhuis van één bouwlaag, vijf oude en drie vernieuwde staltraveeën, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw en het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 440 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Semigesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 171 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Paddenvijverstraat 4 (Aalst)
L-vormig hoevetje met tuintje, aansluitend bij nummer 2. Boerenhuis met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 215 | Bouwkundig element

Huis Erve de Stove

Pontstraat 2, Stoofstraat zonder nummer (Aalst)
Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder afgesnuit zadeldak, gecombineerd met schilddak over de drie traveeën van de zijgevel. Aansluitende haakse dienstgebouwen. Ten oosten, kleine schuur met aanleunend wagenhuis met 19de-eeuwse gevelindeling. In de Stoofstraat: grote overluifelde rondboogpoort gevat in een rechthoekige omlijsting van hardsteen.


ID: 396 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Pontweg 42 (Aalst)
Semigesloten hoeve met kleine voortuin ingeplant aan de straat, met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een vierkant aarden erf.


ID: 444 | Bouwkundig element

Hof te Putte

Putstraat 161 (Aalst)
Oude pachthoeve uit de 16de - 17de eeuw van de abdij van Affligem, voorheen waarschijnlijk een gesloten hoeve. Boerenhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl van één bouwlaag en zeven traveeën onder afgesnuit zadeldak, aangebouwd bakhuis onder zadeldak met aandak en vlechtingen. Twee haakse schuren uit de 18de eeuw, ongeveer in elkaars verlengde gebouwd.


ID: 513 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 5 (Aalst)
Gesloten hoeve met inrijpoort ten zuidwesten. Dubbelhuis van zeven traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak met datering 1767 gegrift in de beraapte en verankerde erfgevel. Met zadeldak afgedekte schuur aan de noordoostzijde. Stallen onder een zadeldak ten zuidwesten.


ID: 76230 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Sinte Apoloniastraat 150 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats en opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw en later.