9614 resultaten


ID: 34874 | Bouwkundig element

Meulemeershoeve

Barelstraat 12 (Aalter)
Mooi gelegen omhaagde hoeve in glooiend landschap. In kern minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Aan de straat, bij het begin van de oprit naar de hoeve, bakstenen wegkapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes van 1875, hersteld in 1951


ID: 34875 | Bouwkundig element

De Waelhoeve

Barelstraat 16 (Aalter)
Hoeve van de straat gescheiden door gracht. IJzeren hek tussen witgeschilderde bakstenen hekpijlers met zadeldakje en kleine nisjes.


ID: 34876 | Bouwkundig element

't Hof te Barel

Barelstraat 17 (Aalter)
Thans grotendeels aangepaste hoevegebouwen met toegang ten zuiden, boerenhuis ten noorden en schuur en stallen ten westen.


ID: 34567 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat zonder nummer (Aalter)
Omgracht neerhof bij het Stalinsgoed. Hoeve met losse bestanddelen tegenover elkaar geplaatst. Begraasd erf, ten noordoosten toegankelijk via gewit bakstenen walbrugje met fraai ijzeren hek tussen gewitte bakstenen pijlers.


ID: 34812 | Bouwkundig element

Kloosterhoeve

Berkenstraat 23 (Aalter)
Het oude "cloostergoet" hing af van de Gentse Sint-Pietersabdij. In een boomgaard gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, afgesloten met ijzeren hek.


ID: 33382 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Berkenstraat 3 (Aalter)
Gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf. Ten noorden, woonhuis van acht traveeën onder zadeldak; binnenin jaartal 1873 op balk.


ID: 34571 | Bouwkundig element

Biesemhof

Biesemgoedstraat 33 (Aalter)
Heerlijkheid afhankelijk van de heerlijkheid Woeste. Minstens opklimmend tot de 16de eeuw. Oudst gekende eigenaar is Jan de Baenst. In 1684 platgebrand door Franse legers gevolgd door heropbouw. Gelegen op de grens van het vroegere Bulskampveld; thans aan de autostrade E40.


ID: 33384 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Wessegem

Blauwgoedstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met sporen van vroegere omgrachting, met woonhuis met zeer oude kern, nieuwe stallen, 19de-eeuwse schuur en 19de-eeuwse stal rond het verhard erf.


ID: 34877 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bollestraat 16 (Aalter)
Hoeve op begraasd erf met meidoornhaag. Ten noordoosten, boerenhuis met witgekalkte gevel op gepikte plint afgedekt met overkragend zadeldak, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 34882 | Bouwkundig element

Dreefhoeve

Bosstraat 33 (Aalter)
In straatbocht gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten zuiden, boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen); jaartal 1897 op linker zijgevel.